Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Februari 2012

Först vill jag påminna er om den temadag om BDT som kommer att genomföras i Göteborg den 15 mars — se bifogad inbjudanPDF. Kom ihåg att anmäla er!

Den här gången tänkte jag inte skriva en massa själv, utan tipsa om kloka saker som andra har skrivit...

Jag tänkte slå ett slag för alla olika miljösamverkansprojekt som finns, och rapporter som har tagits fram inom en mängd tillsynsområden. Här finns tips, checklistor och förslag på beslutsformuleringar i massor. Några av alla projekt som genomförts eller pågår, rör små avlopp. Tipsa era kommuner om att titta in på dessa webbplatser!

Vi skall ju inte uppfinna hjulet flera gånger. Via Miljösamverkan Sveriges hemsida hittar man ut till de olika grupperna i landet:

I detta brev bifogar jag några av de senaste domarna som kommit från MD och MÖD. Läs och begrunda...

Ack lab MÖD 2011_45PDF
Avgift TVA_M5947PDF
Avloppsdom MiniarvPDF
Förbud 87 år TVA_M3318PDF
Förbud Arvidsjaur TUM_M2712-11PDF
Förbud Arvidsjaur TUM M2714-11PDF
Vite TVA_M5803-11PDF

Kunskapscentrum små avlopp kommer inom kort att publicera en rapport som heter "Små avloppsanläggningar med definierat utlopp — Checklistor för funktionskontroll och skötsel". Jag bifogar rapporten här.PDF

JTI har under ett par år drivit en anläggning för provning av små, prefabricerade avloppsanläggningar, enligt standarden SS-EN 12566-3. Nu kommer en ny anläggning att byggas. Läs mer på JTIs webb.

Och, som vanligt - Vidarebefordra gärna informationen till era kommuner!

PS HaV planerar att ha en träff med er från länsstyrelserna under september/oktober. Kom gärna med önskemål om ämnen ni vill att vi skall ta upp och med förslag på lämpliga datum som passar er (och gärna info. om datum som är upptagna för andra aktiviteter...)

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Publicerad: 2012-02-01

Hjälpte informationen på sidan dig?

Kontakta sidansvarig Webbredaktionen