Hitta på sidan

Innovation och forskning

Det finns två typer av stöd inom det Europeiska innovationspartnerskapet, EIP. Ett stöd för att bilda en innovationsgrupp och ett stöd för att genomföra ett innovationsprojekt.

Du väljer själv om du vill söka stöd för att bilda en innovationsgrupp eller om du bara vill söka stöd för att genomföra ett innovationsprojekt.

Sökande

Företag, föreningar, kommuner, regioner, myndigheter och andra organisationer som har en idé om en innovation som har betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen kan få stödet. Privatpersoner kan inte få stödet.

Villkor

Stöd för att bilda en innovationsgrupp.

Du kan få projektstöd om du har en idé om en innovation och vill bilda en innovationsgrupp. Innovationen ska ha betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen.

Stöd till innovationsprojekt.

Du som har en innovationsidé kan få stöd för att genomföra ett innovationsprojekt. Innovationen kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden på eller en ny process som har betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen. Resultatet av ditt projekt ska komma till nytta för fler än dig och de som du samarbetar med i projektet.För att kunna få stöd för ett innovationsprojekt måste du först ha en innovationsgrupp och gruppen måste ha tecknat ett samarbetsavtal.

Hur stor är bidraget

Se respektive stöd.

Exempel på åtgärder

Se under villkor och under respektive länk för stöd.

Mer information

Läs mer hos Jordbruksverket.

Miljömål

Publicerad: 2020-02-25
Uppdaterad: 2021-03-19
Sidansvarig: Webbredaktion