Din sökning *:* gav 101 träffar
-
Publicerad: 12 april 2022
Allt eftersom människan formar landskapet, påverkas också våra vattenmiljöer. Under lång tid har sjöar och vattendrag utsatts för hård press. Därmed finns ett stort behov av att återställa skadade vattenmiljöer genom restaurering. Fysisk påverkan bedöms idag vara den främsta orsaken till att vi inte når våra miljökvalitetsnormer för vatten.
-
Publicerad: 12 april 2022 • Uppdaterad: 6 juli 2023
Läs om olika projekt för att återställa vattenmiljöer. Här kan du också rapportera åtgärder i vatten och hitta inspiration och fakta i en rapport om restaurering i vatten.
-
Publicerad: 12 april 2022
Här hittar du våra rapporter om restaurering i både salt- och sötvatten. Rapporterna presenteras i kronologisk ordning med de senaste överst.
-
Publicerad: 3 februari 2025
Här beskrivs vad man behöver tänka på när man utformar och anlägger en fiskpassagelösning.
-
Publicerad: 21 augusti 2023
Projektet finansierades av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.
-
Publicerad: 7 september 2022
Rapporten har tagits fram av Länsstyrelsen Östergötland på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. Innehållet bygger på nationell och internationell kunskap inom fluvial geomorfologi och vattendragsrestaurering.
-
Publicerad: 16 april 2021
Rapporten Fysisk restaurering av akvatiska miljöer – vattendrag och sjöar med kantzon och våtmarker, har finansierats av HaV. Den är tänkt att fungera som kunskapskälla, idébank och inspiration för hur man kan återställa och förbättra de vatten som är negativt påverkade av mänskliga aktiviteter.
-
Publicerad: 12 april 2022 • Uppdaterad: 10 mars 2023
Här samlar vi nyheter om restaurering i vatten.
-
Publicerad: 25 augusti 2020
Avlopp, sjöfart, jordbruk och oljeutsläpp är alla källor till förorenar av farliga ämnen som påverkar våra hav, sjöar och vattendrag. Läs mer om vårt arbete med föroreningar och farliga ämnen.
-
Publicerad: 28 november 2013 • Uppdaterad: 16 april 2020
Avloppsvatten innehåller smittämnen och föroreningar. För att undvika hälso- och miljöproblem krävs en god hantering av avloppsvatten. Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för små avlopp och Naturvårdsverket för de större.