Sökresultat

  1. Publicerad: 8 april 2024

    Med denna enkät samlar vi in uppgifter som visar på Sveriges kapacitet att bidra till genomförandet av BBNJ-avtalet.

  2. Publicerad: 25 augusti 2022

    8+fjordar är ett samarbetsprojekt mellan fem kommuner, organisationer, företag, privatpersoner och ideella föreningar som arbetar för ekosystembaserad havsförvaltning och olika fysiska insatser. Även i dialog med allmänheten. 8+fjordar har funnits som begrepp i snart femton år.

  3. Publicerad: 25 augusti 2022

    I Pilot Stockholms skärgård samverkar Länsstyrelsen, regionen och kommuner med privata aktörer och intressenter för att bättre kunna förvalta skärgårdsmiljön med hänsyn till både ekologiska förutsättningar och socioekonomiska avvägningar. Nationella myndigheter framför allt Havs- och vattenmyndigheten, initiativtagare till hela EBHF-ansatsen (Ekosystembaserad havsförvaltning), deltar både som mottagare och samarbetspartner i pilotarbetet.

  4. Publicerad: 4 mars 2014 Uppdaterad: 19 april 2024

    Miljökvalitetsnormer för vatten är bestämmelser om kvaliteten på miljön i en vattenförekomst.

  5. Publicerad: 25 augusti 2022

    Södra Bottenhavet är ett samarbetsprojekt mellan fem kommuner, organisationer, företag, länsstyrelser, regioner och privatpersoner och ideella föreningar som arbetar för ekosystembaserad havsförvaltning och olika fysiska insatser i området.

  6. Publicerad: 1 februari 2022

    Havs- och vattenmyndigheten påbörjade år 2021 ett projekt med syfte att utveckla en regional förvaltningsmodell för ekosystembaserad havsförvaltning för att uppnå våra miljömål. I tre piloter prövar vi olika former för att driva på och bättre samverka i lokalt, regionalt och nationellt förändringsarbete. Fokuserade områden är Stockholms Skärgård, Södra Bottenhavet och 8+fjordar i Bohuslän.

  7. Publicerad: 1 juni 2018 Uppdaterad: 3 april 2019

    Pan Baltic Scope var ett samarbete mellan 12 myndigheter och organisationer runt Östersjön. Vi arbetade för bättre havsplaner. Här hittar du resultaten från Pan Baltic Scope.

  8. Publicerad: 1 september 2020 Uppdaterad: 28 oktober 2020

    På uppdrag av regeringen har Havs- och vattenmyndigheten följt upp Sveriges maritima strategi. I uppdraget ingick att bygga vidare det uppföljningssystem och de indikatorer som tagits fram för årlig och fördjupad uppföljning, inom ramen för tidigare regeringsuppdrag. Uppföljningen genomfördes i samarbete med ett stort antal nationella myndigheter och redovisades den 31 augusti 2020.

  9. Publicerad: 9 mars 2023

    Som underlag i arbetet med att ta fram ändrade havsplaner, och för att skapa förutsättningar för en ökad energiutvinning i havet, har Havs- och vattenmyndigheten tillsammans med andra myndigheter tilldelats ytterligare regeringsuppdrag.

  10. Publicerad: 16 mars 2023

    Nu pågår arbetet med att ändra havsplanerna för att möta behovet av ökad energiutvinning. Processen innebär samverkan och dialog med många olika aktörer från lokal till nationell nivå. Förslag till ändrade havsplaner lämnas till regeringen senast den 31 december 2024.