Sökresultat

  1. Publicerad: 1 oktober 2016 Uppdaterad: 8 januari 2024

    Åtgärdsprogrammet för bevarande av flytsvalting (Luronium natans) är vägledande för berörda myndigheters och andra aktörers samordnade insatser för artens bevarande under åren 2010–2013. Därefter ska vidtagna åtgärder följas upp, resultatet utvärderas och programmet omprövas.

  2. Publicerad: 17 juni 2016

    Åtgärdsprogrammet syftar till att förbättra aspens (Aspius aspius) framtida överlevnad i landet. Det är ett vägledande, men ej legalt bindande, aktionsprogram.

  3. Åtgärdsprogrammet för bevarande av tumlare ( Phocoena phocoena ) är ett vägledande men inte bindande aktionsprogram framtaget av Naturvårdsverket och Fiskeriverket.

  4. Publicerad: 5 maj 2017 Uppdaterad: 8 juni 2017

    Undervattensväxter spelar en viktig roll i sjöarnas ekosystem. Men tidigare sjösänkningar och vattenreglering har lett till att många undervattensväxter är hotade. Detta kunskapsuppbyggande program innehåller förslag på konkreta åtgärder och studier om 15 hotade makrofytarter i permanenta vatten.

  5. Publicerad: 28 november 2017 Uppdaterad: 29 november 2017

    Åtgärdsprogrammet för mal ( Silurus glanis ) innehåller en kortfattad kunskapsöversikt och presentation av angelägna åtgärder under 2017−2021 för att i Sverige förbättra rådande bevarandestatus för mal.

  6. Publicerad: 25 september 2017

    Detta är ett åtgärdsprogram för ålgräsängar ( Zostera marina och Z. noltii ) i Sverige. Programmet är vägledande och innehåller förslag till åtgärder som bör genomföras perioden 2017-2021.

  7. Publicerad: 13 september 2017 Uppdaterad: 17 september 2019

    I Sverige finns 37 arter musslor som lever i sötvatten. De flesta är mycket små, och hör till gruppen klot- och ärtmusslor. Elva arter kallas "stormusslor" eftersom de är förhållandevis stora.

  8. Fiskeriverket har utrett behoven av och förutsättningarna för åtgärdsprogram för marina fiskarter och skaldjur där nationella och internationella åtaganden ställer krav på skydd och där fisketrycket är en del av hotbilden.

  9. Publicerad: 1 februari 2015

    Programmet omfattar åtgärder för att bevara arten på de kvarvarande lokalerna och förbättra dess livsbetingelser huvudsakligen längs vattendrag och på traditionellt hävdade ängs- och betesmarker.

  10. Publicerad: 1 april 2011

    Murgrönsmöja är av artdatabanken klassad som starkt hotad (kategori EN) och är fridlyst i hela landet. Globala handlingsplaner för murgrönsmöjans bevarande saknas, förmodligen främst beroende på att arten fortfarande anses som relativt vanlig i delar av sitt utbredningsområde, särskilt på de Brittiska öarna.