Sökresultat

  1. Publicerad: 7 augusti 2015 Uppdaterad: 1 april 2021

    Här hittar du information om minimimått, fredningstid och fångstbegränsningar för fiske efter abborre i Östersjön.

  2. Många fiskarter är fredade under vissa perioder eller i vissa områden. En del hotade arter är fredade hela året. Om du får en fredad fisk på kroken måste du släppa tillbaka den i vattnet. Hantera fisken rätt så ökar du chansen att den överlever.

  3. Publicerad: 22 februari 2017

    För att skapa säkrare farleder in till Göteborgs hamn uppstod ett behov av att spränga bort grunda hårdbottnar. Men hårdbottnarna ansågs också vara mycket värdefulla för bland annat hummer. För att kompensera ingreppen i den marina miljön konstruerades sju stycken konstgjorda rev utanför hamninloppet vid Buskär och Tanneskär

  4. Publicerad: 22 november 2018

    Havs- och vattenmyndigheten deltar i ett nordiskt projekt, Clean Nordic Oceans, CNO, som samarbetar för att minska effekterna av förlorade fiskredskap och att samla kunskap om hur problemet kan minskas. CNO har gjort tre kortfilmer som berättar vad spökfiske är och hur fritidsfiskare kan minska risken att förlora sina nät samt hur de kan göra om en olycka inträffar.

  5. Publicerad: 10 februari 2014 Uppdaterad: 20 juni 2017

    Data Collection Framework, DCF, är en ram för att EU-länderna ska kunna samla in, hantera och dela data och statistik från yrkesfisket, fritidsfisket och vattenbruket.

  6. Om EU:s gränsvärden för dioxiner införs från årsskiftet kommer det att innebära en betydande omställning eller omfattande nedläggning av det norrländska fisket.

  7. Återutsättning av fisk i samband med fiske kan ske av flera olika skäl. Inom sportfisket har utsättning blivit vanligare när fiskeaktivitetens enda syfte är att fånga fisken för att därefter återutsätta den levande. Någon vedertagen svensk beteckning för detta specifika sätt att fiska finns inte och vi använder därför den engelska termen catch and release, förkortat c&r.

  8. I rapporten redovisas statistik över den fritidsfiskebaserade verksamheten i Sverige 2006. Statistiken bygger på en enkätundersökning som gick ut till 5 000 företag, och presenteras både för landet som helhet och uppdelat på NUTS II-regioner.

  9. En rapport från Fiskeriverket innehållande fem delrapporter: Fritidsfiskets utövare 2006 Barns och ungdomars fiskevanor Hummerfiskets omfattning hösten 2007 Fritidsfiskets nätfångster av öring i Bottenhavet och Bottenviken Husbehovsfiske i Skagerack

  10. Publicerad: 27 november 2013 Uppdaterad: 2 juli 2020

    Varje år fiskar cirka 1,2 miljoner svenskar i åldrarna 16-80 år någon gång i antingen havet, sjöar eller andra vattendrag. En tredjedel av dessa är kvinnor.