Sökresultat

  1. Publicerad: 23 januari 2020

    Projektet drivs av Länsstyrelsen i Västerbottens län. Pilotområdet utgörs av Tavelåns avrinningsområde samt delavrinningsområden som rinner direkt till Tavlefjärden.

  2. Publicerad: 21 februari 2020

    I Tidans avrinningsområde är problemen främst vattenkvalitet och grumlighet. Förutom att minska övergödningen jobbar åtgärdssamordnarna också med att öka landskapets vattenhållande förmåga och buffringskapacitet. Projektet leds av Hushållningssällskapet för Tidans vattenförbund och kommer att pågå fram till slutet av 2023.

  3. Publicerad: 19 maj 2020

    LEVA-projektet ’Stärkt lokalt samarbete för åtgärder mot övergödningen’ drivs av Hjälmarens Vattenvårdsförbund och samverkansparter är lokala lantbrukare, LRF, Örebro kommun, samt Länsstyrelsen i Örebro län.

  4. Publicerad: 13 april 2021

    Mälarens vattenvårdsförbund driver ett projekt i Sagåns och Mälarens avrinningsområde med åtgärder för minskad övergödning. Målet är att förbättra vattenkvalitén i Mälaren genom arbete inom dess avrinningsområde i allmänhet och inom Sagåns i synnerhet.

  5. Publicerad: 9 mars 2021 Uppdaterad: 19 januari 2024

    Här finns stödmaterial som togs fram inom LEVA 2019-2023. Underlagen uppdateras inte längre.

  6. Publicerad: 9 mars 2021

    Här finns hjälp för dig som inte jobbat så mycket med att samordna lokalt vattenvårdsarbete innan och undrar var du kan börja. Bland annat hur du kan starta ett lokalt vattenvårdsarbete samt länkar till andra projekt med inspiration och goda exempel.

  7. Publicerad: 9 mars 2021

    Du behöver i ett tidigt skede fundera över hur du kan organisera åtgärdsarbetet, vilka nätverk som redan finns och vilka som bör delta.

  8. Publicerad: 9 mars 2021

    I ett tidigt skede behöver du prata om vad du vill uppnå i området med de andra som berörs. Har ni liknande visioner och mål? Att ha en gemensam målbild är centralt för fortsättningen, och en viktig del som du måste lägga tid på innan du går vidare med processen.

  9. Publicerad: 9 mars 2021 Uppdaterad: 2 februari 2024

    Att tillsammans arbeta för en bättre vattenmiljö kan betyda att myndigheter, kommuner och organisationer behöver genomföra insatser och åtgärder för att förbättra, bevara, planera, restaurera och skydda havs- och vattenmiljöer genom uppdrag och projekt. Att noga planera finansieringen av dessa insatser kan vara förutsättningen för att åtgärdsprojekten lyckas.

  10. Publicerad: 11 mars 2021

    Att tillsammans arbeta för en bättre vattenmiljö skapar ett större engagemang och den gemensamma kunskapen leder till bättre resultat. En fungerande samverkan är grundläggande för det lokala åtgärdsarbetet, särskilt de frivilliga åtgärderna men även de som styrs av lagstiftning.