Sökresultat

  1. Publicerad: 3 december 2019 Uppdaterad: 4 december 2019

    Denna rapport sammanfattar resultaten från projektet Mikroflora i markbaserade reningsanläggningar som genomfördes vid Luleå tekniska universitet (LTU) i samarbete med Kungsbacka kommun och Chalmers under åren 2017 och 2018. Projektet finansierades av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö och medfinansierades av LTU och Kungsbacka kommun.

  2. Publicerad: 21 februari 2020

    I rapporten beskriver Luleå universitet ett projekt där man tittat på små avloppssystem i relation till hållbarhetskriterier och olika scenarier.

  3. Publicerad: 5 januari 2023

    Publikationen beskriver hur reningen av avloppsvatten från tätorter har förändrats under det senaste seklet.

  4. Publicerad: 22 juni 2023

    Formas (Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggnad) har sammanställt forskning om markretention av fosfor från enskilda avlopp. Projektet har resulterat i två rapporter.

  5. Publicerad: 30 januari 2017

    Denna rapport redovisar ett av de projekt som finansierats av länsstyrelsen i Västra Götalands län via Havsmiljöanslaget.

  6. Publicerad: 30 januari 2017

    Risker, skyddsbehov och reningstekniker

  7. Publicerad: 30 januari 2017

    Minireningsverk är normalt konstruerade för att reducera syreförbrukande ämnen (organiskt material mätt som BOD), fosfor och ibland även kväve.

  8. Publicerad: 30 januari 2017

    VeVa är ett verktyg som utifrån miljöbelastning och kostnader jämför olika VA-system, centrala såväl som enskilda lösningar, för ett omvandlingsområde, ett avrinningsområde eller en hel kommun.

  9. Publicerad: 30 januari 2017

    Målet med projektet var att det skulle utgöra den extra drivkraft som behövs för att ge kunskap, väcka intresse och vägleda parterna att få igång lokala samarbeten för kretsloppslösningar av små avlopp. Detta med förhoppning att det skulle leda till att kretsloppslösningar kom till stånd i de aktuella kommunerna efter projektets slut.

  10. Publicerad: 30 januari 2017

    Effektivare tillsyn av små avlopp genom systematisk registrering och GIS-hantering.