Sökresultat

  1. Publicerad: 30 juni 2021

    Havsplanering är till för att havet ska kunna nyttjas hållbart – nu och i framtiden. I slutet av 2019 överlämnades Sveriges första förslag till havsplaner till regeringen. I år är det tio år sen startskottet gick för HaV:s arbete på området.

  2. Publicerad: 29 juni 2021

    I Östersjön finns bara cirka 500 tumlare kvar och populationen är klassad som Akut hotad (CR). Bälthavs- och Nordsjöpopulationen, de andra två populationerna som förekommer i svenska vatten bedöms vara Livskraftiga (LC).

  3. Publicerad: 29 juni 2021

    Vi vill förstå mer om fritidsfiskares behov kring införandet av ett effektivt och välfungerande producentansvar för fiskeredskap som innehåller plast och söker därför fritidsfiskare (då främst sportfiskare) som kan delta i en intervju om ämnet.

  4. Publicerad: 28 juni 2021

    Stopp för ålfiske. Överlåtbara fiskerättigheter. Förbud mot utkast. Mycket har hänt inom fiskförvaltningen under HaV:s första tio år som myndighet.

  5. Publicerad: 23 juni 2021

    Havs- och vattenmyndigheten är sedan myndigheten startade 2011 ansvarig för vägledning om små avloppsanläggningar till länsstyrelser och kommuner. Våra två utredare som nu arbetar med små avlopp tittar tillbaka och berättar om utvecklingen de senaste 10 åren.

  6. Publicerad: 21 juni 2021

    Under 2020 ägnade sig ungefär 1,7 miljoner personer åt fritidsfiske minst en gång. Den art som släpps tillbaka i störst utsträckning är gädda. Det här visar en enkät som gjorts av statistikmyndigheten SCB på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten, HaV.

  7. Publicerad: 16 juni 2021

    Den 17 juni startar årets laxfiske i Bottenviken. Det är ett unikt och viktigt fiske som har stor regional och lokal betydelse, både för de som fiskar och för kustekonomierna. Havs- och vattenmyndigheten, HaV, och Kustbevakningen värnar framtidens laxfiske på en rad sätt.

  8. Publicerad: 16 juni 2021

    Har du sett något ovanligt vid havet? Undrar du över något i kustmiljön? Länsstyrelsernas marina informationscentraler vid kustområdena svarar på frågor och tar gärna emot dina observationer.

  9. Publicerad: 14 juni 2021

    Hallå där Erland Lettevall, utredare på miljöövervakningsenheten, det är mycket om invasiva främmande arter i media just nu, både i rikspress som DN och i lokalpress, BLT. Aktuella arter är stillahavsostronet och svartmunnad smörbult. Berätta, hur kom de hit?

  10. Publicerad: 9 juni 2021

    I juli firar Havs- och vattenmyndigheten 10 år. Hur var starten 2011 och vad har hänt sedan dess? I en intervju berättar dåvarande generaldirektör Björn Risinger, nuvarande generaldirektör Jakob Granit och Andreas Carlgren, dåvarande miljöminister, om arbetet med att forma myndigheten.