Sökresultat

  1. Publicerad: 7 augusti 2015 Uppdaterad: 17 januari 2024

    Minimimått, fredningstid och redskapsbegränsningar för torskfiske.

  2. Publicerad: 21 juni 2017 Uppdaterad: 24 maj 2023

    Lax finns i vissa vattendrag samt i alla Sveriges omgivande hav. För att skydda arten och få ett uthålligt fiske finns det olika bestämmelser. Här kan du läsa mer om minimimått, fredningstid och fångstbegränsningar för laxfiske.

  3. Publicerad: 23 mars 2016 Uppdaterad: 1 april 2021

    Öring är en av Sveriges populäraste fiskarter och fångas framförallt i fritidsfisket. För att skydda arten och få ett uthålligt fiske finns det flera olika bestämmelser. Här kan du läsa mer om minimimått, maximimått, fredningstid och fångstbegränsningar för öringfiske.

  4. Publicerad: 7 augusti 2015 Uppdaterad: 1 april 2021

    Här hittar du information om minimimått, fredningstid och fångstbegränsningar för fiske efter abborre i Östersjön.

  5. Publicerad: 7 augusti 2015 Uppdaterad: 1 april 2021

    Här hittar du information om minimimått, maximimått, fredningstid och fångstbegränsningar för fiske efter gädda i Östersjön.

  6. Publicerad: 15 november 2017

    På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever längs den svenska sydkusten i Öresund och södra Östersjön. Här redovisar vi några av våra allra vanligaste vattenlevande arter, men också hotade och fredade arter.

  7. Behovet av bra underlag för fysisk planering i havet och marint områdesskydd ökar idag, men uppgifter om vilka områden som är viktiga för lekande och uppväxande fisk saknas ofta. Att göra storskaliga inventeringar är dyrt, men genom att ta tillvara lokala fiskares kunskap har man kunnat peka ut lekområden för gös, sik, strömming, flundra, siklöja och piggvar längs svenska ostkusten.

  8. Torskrens från yrkesfisket kastas normalt tillbaka i havet. Skulle man kunna minska havets halter av närsalter och dioxiner om renset istället togs iland? För att undersöka i vilken utsträckning det skulle få någon effekt togs prover på torskrens från svenska fångstområden 2007.

  9. Under de senaste decennierna har fiskare, lokala myndigheter och forskare uppmärksammat minskande bestånd på grund av försämrad yngelproduktion (rekrytering) av framför allt gädda och abborre längs flera kustområden i Egentliga Östersjön.

  10. Syftet med denna uppsats är att identifiera arter lämpliga att förvalta lokalt vid Sveriges och Finlands Östersjökust. Analysen baseras på tidigare rapporterade vandringsstudier.