Sökresultat

  1. Publicerad: 30 januari 2017

    VeVa är ett verktyg som utifrån miljöbelastning och kostnader jämför olika VA-system, centrala såväl som enskilda lösningar, för ett omvandlingsområde, ett avrinningsområde eller en hel kommun.

  2. Publicerad: 30 januari 2017

    Målet med projektet var att det skulle utgöra den extra drivkraft som behövs för att ge kunskap, väcka intresse och vägleda parterna att få igång lokala samarbeten för kretsloppslösningar av små avlopp. Detta med förhoppning att det skulle leda till att kretsloppslösningar kom till stånd i de aktuella kommunerna efter projektets slut.

  3. Publicerad: 30 januari 2017

    Effektivare tillsyn av små avlopp genom systematisk registrering och GIS-hantering.

  4. Publicerad: 30 januari 2017

    I Uddevalla, Stenungsund, Tjörn, Orust och Kungälvs kommuner.

  5. Publicerad: 30 januari 2017

    En serie experimentella studier i olika skala har utförts i syfte att kvantifiera och kartlägga processer bakom fastläggning av fosfor (P) i markbaserade reningssystem (infiltrationer och markbäddar).

  6. Publicerad: 30 januari 2017

    Samlad kunskap kring reningstekniker för små och enskilda avlopp.

  7. Publicerad: 30 januari 2017

    En VA-plan ger en heltäckande långsiktig planering för hela kommunen både inom och utanför nuvarande VA-verksamhetsområde.

  8. Publicerad: 30 januari 2017

    En förstudie för bedömning av kunskapsläge och utvecklingsbehov

  9. Publicerad: 30 januari 2017

    I rapporten beskrivs ett projekt med syfte att, genom praktiska försök, undersöka uppstartstiden hos markbäddar byggda med såväl naturgrus som krossat berg samt att jämföra hydrauliska förhållanden och reningsfunktion.

  10. Publicerad: 30 januari 2017

    Följande och många andra frågor och problem togs upp på den kurs i miljökommunikation för miljöinspektörer som ligger till grund för denna handbok. Kursen syftade till att utveckla deltagarnas kommunikativa kompetens baserat på problematik inom området enskilda avlopp.