Hitta på sidan

Aktörsmöte kring den marina miljön på Bohuskusten

Nu i november är du välkommen till aktörsmöte kring den marina miljön på Bohuskusten. Mötet kommer äga rum under tre olika tillfällen och man anmäler sig till ett av dem.

Datum

29 november

Om händelsen

Fiskare, strandbadare, kulturälskare, kajakpaddlare, seglare! Vi är många som njuter av havet och kusten. Därför bjuder 8+fjordar in till ett möte där vi tillsammans tittar på de värden som finns i kustområdet och hur de används.

8+fjordar är sedan 2021 ett av tre pilotområden för ekosystembaserad havsförvaltning och mötet är en del av en samverkansprocess där vi bjuder in alla att delta i processen att ta fram en strategi för en levande och hållbar kustmiljö.

Kvällen inleds av Peter Thor, forskare på SLU Aqua, som berättar om kunskapsläget kring den marina miljön och de belastningar den utsätts för. Därefter följer arbete i små grupper där Madeleine Prutzer och Peter Nolbrant (processledare) från Havsmiljöinstitutet guidar oss genom kvällen i samtal om smultronställen, lokal kunskap och olika platsers användningsområden historiskt och i dag (genom en särskild gemenskapande metod). Smörgås, kaffe och fika ingår.

Aktörsmötet kommer hållas vid tre olika tillfällen på tre olika platser och man fyller i vilket datum man vill närvara på i anmälningsformuläret längre ned på sidan.

Vi ser fram emot att träffa er!

Mer information om 8+fjordar hittar du här.

Mer information om Ekosystembaserad havsförvaltning hittar du här.

HaV medfinansierar 8+fjordar genom Ekosystembaserad havsförvaltning (pilotprojekt).

Deltagare

Boende, intresserade, fritidsfiskare, seglare, kulturintresserade, strandbadare med flera.

Tillfällen

  • 23 november kl. 18.30 – 21.00 Sjöstugan i Myggenäs, Tjörn
  • 29 november kl. 18.30 – 21.00 Kajutan i Henån, Orust

Anmäl dig

  • Anmäl dig i formuläret nedan

Kontakt

Ann-Christin Mathiasson
Skicka e-post till Ann-Christin

Annika Källvik
Konsult
Havsmiljöenheten
Skicka e-post till Annika