Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Havsplanering Remiss

Remiss om förslag till havsplaner

Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram förslag till statliga havsplaner för Sverige. Tyck gärna till om förslagen. Lämna dina synpunkter senast den 15 augusti.

Inbjudan till samråd om förslag till havsplaner

Det är många som ska samsas om havet. Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram förslag till statliga havsplaner för Sverige. Havsplanerna blir vägledande för myndigheter och kommuner när de planlägger, ger tillstånd eller förvaltar havet. Näringsidkare kan också få vägledning av planerna. Därför vill vi gärna att ni ger förbättringsförslag och berättar om sådant vi bör veta.

Förslagen till havsplaner har vi tagit fram efter samverkan med andra myndigheter och efter dialog med branschorganisationer, intresseföreningar, kustkommuner och grannländer.

Om havsplaner

Sverige tar fram tre havsplaner – en för Bottniska viken, en för Östersjön och en för Västerhavet. En havsplan ger vägledning kring vad som är den bästa användningen av havet. Planerna ska förena näringspolitiska mål, sociala mål och miljömål. En havsplan är en strategisk plan med stora drag och få detaljer.

Så går samrådet till

Samrådet pågår 15 februari till 15 augusti 2018. Samrådet sker nationellt, regionalt och med grannländer. Vi ordnar ett antal möten med representanter för olika grupper.

Synpunkter lämmar ni skriftligt senast 15 augusti. Skicka dem helst i ett digitalt redigerbart format, för då kan vi behandla dem snabbare.

Läs mer: så går samrådet till – datum, möten, lämna synpunkter

Dokument

Samrådshandlingar är de pdf:er ni hittar här nedan och på vår webbsida Förslag till havsplaner.

Förslag till havsplan

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Havsplanering Remiss

Publicerad: 2018-02-15

Sidansvarig: Webbredaktionen