Din sökning ål gav 120 träffar
-
Rapportnummer: FINFO 2001:7 • Publiceringsår: 2001
Mellanskarvens inverkan på fiskbestånden har undersökts med hjälp av en modell. Abborre, som kanske är den mest välstuderade arten i svenska kustvatten, har använts som modellart.
-
Publicerad: 28 april 2020
medelhögvattenstånd (MHW), medelvattenstånd (MW), medellågvattenstånd (MLW), lägsta lågvattenstånd (LLW). Katadroma arter = Arter som växer upp i sötvatten med fortplantar sig i saltvatten. Ål är ett exempel på
-
Publicerad: 25 augusti 2020
Maritima strategin Sveriges maritima strategi är ett inriktningsdokument för arbetet med att utveckla maritima näringar. Vad är den maritima strategin? Regeringen beslutade 2015 om en nationell maritim strategi – för människor, jobb och miljö.
-
Publiceringsår: 2007
I denna rapport har vi försökt belysa vad fiskutsättningar har för betydelse ur tre olika aspekter; ekologiska, genetiska och samhällsekonomiska.
-
Nyheter och pressmeddelanden publicerade under 2022. Citera gärna våra pressmeddelande och nyheter, men hänvisa alltid till oss.
-
Rapportnummer: FINFO 2005:3 • Publiceringsår: 2005
Ålpopulationerna i Europa har minskat kraftigt de senaste 20-30 åren. Detta har lett till att man satt ut stora mängder ålyngel för att upprätthålla ålpopulationen och ålfisket. Detta har i sin tur lett till misstankar att den utsatta ålen, när de nått lekmogen ålder (blankål), inte hittar ut ur Östersjön för vidare färd till lekplatserna i Sargassohavet.
-
Publiceringsdatum: 14 december 2015
Nu kan du läsa den elfte utgåvan av den samlade översikten av fisk- och kräftdjursbeståndens status i våra vatten.
-
Rapportnummer: FINFO 2010:4 • Publiceringsår: 2010
Behovet av kartor som visar olika arters utbredning har ökat och efterfrågas alltmer vid havsplanering och inom förvaltning.
-
Rapportnummer: FINFO 2005:11 • Publiceringsår: 2005
En undersökning av storskarvens diet har utförts under tre år längs svenska västkusten vid Koster i Norra Skagerrak, Hakefjorden i södra Skagerrak samt Bua i Kattegatt från 1999 till 2002.
-
Publicerad: 5 juli 2021
Vattenlevande djurs hälsostatus är en viktig och efterfrågad indikator för miljötillståndet i våra vatten. Kunskap om hälsotillståndet hos fisk- och skaldjursbestånd kan visa effekter av klimatförändringar, miljöföroreningar samt främmande arters förekomst och påverkan på ekosystemen.