Din sökning *:* gav 138 träffar
-
Den här sidan innehåller vägledande dokument för arbetet med att främja grön infrastruktur för värden kopplade till sjöar, vattendrag, kust och hav.
-
Hur kan förändrade hydrografiska villkor påverka biologisk mångfald? De hydrografiska villkoren är relaterade till fysiska processer i havsmiljön, som temperatur, strömmar, salthalt, vågor, is och grumlighet.
-
Riktlinjer och rekommendationer för kalkningsverksamheten ges i Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter och handbok för kalkning av sjöar och vattendrag. Länsstyrelsen har det regionala ansvaret för att kalkningsverksamheten bedrivs målinriktat och effektivt samt att åtgärdernas effekter följs upp på ett ändamålsenligt sätt.
-
Miljö-dna-metoder har en stor potential för att tidigt upptäcka en svag dna-signal som kan ge en varning om en pågående invasion. Havs- och vattenmyndigheten, HaV, har de sista åren jobbat med att utveckla metoder för övervakning i marin miljö.
-
Följande manualer ger handledning för att göra undersökningarna jämförbara och kvalitetssäkrade.
-
Följande manualer ger handledning för att göra undersökningarna jämförbara och kvalitetssäkrade.
-
Mosaic är ett verktyg för att identifiera värdefulla marina områden med särskild betydelse för biologisk mångfald och ekosystemtjänster i livskraftiga och ekologiskt representativa nätverk.
-
Ålgräsängar utgör viktiga och artrika habitat på grunda mjukbottnar och de förser naturen och människan med flera viktiga ekosystemfunktioner och -tjänster. Flera EU-direktiv och internationella konventioner har identiferat ålgräs som en skyddsvärd biotop.
-
Riktlinjerna ska ses som ett stöd till kommuner och verksamhetsutövare i deras arbete med att minska miljöpåverkan från fritidsbåtsaktiviteter och spridningen av farliga ämnen till vatten från tvättanläggningar som hanterar fritidsbåtar.
-
Vägledningen syftar till att vara ett stöd för verksamheter som berörs av föreskrifterna. Den ger förklaringar till många av bestämmelserna och ger exempel på sätt att följa dem.