Sökresultat

  1. Publicerad: 26 november 2013 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Abborren ( Perca fluviatilis ) finns allmänt över hela Sverige med undantag för fjällregionen. Den förekommer i kustområdet i hela Östersjön och Bottniska viken.

  2. Publicerad: 7 augusti 2015 Uppdaterad: 1 april 2021

    Här hittar du information om minimimått, fredningstid och fångstbegränsningar för fiske efter abborre i Östersjön.

  3. Publicerad: 2 december 2015

    Havs- och vattenmyndighetens analys av behovet att revidera den nationella förvaltningsplanen för ål.

  4. Publicerad: 15 december 2017

    Forskare i Kanada har använt genetisk modifiering för att ta fram en snabbväxande lax. Laxen är idag godkänd för försäljning i Kanada. Denna rapport beskriver arbetet med att ta fram laxen, samt hur de nordamerikanska myndigheterna bedömt riskerna med odling och konsumtion av fisken.

  5. Publicerad: 5 oktober 2015 Uppdaterad: 3 augusti 2020

    Artkoder för rapportering av fångst i fiskeloggbok, sötvattensjournal, omlastningsdeklaration och landningsdeklaration.

  6. Publicerad: 26 november 2013 Uppdaterad: 13 april 2017

    Asp

    Asp ( Aspius aspius ) är en karpfisk som är ovanlig i svenska sjöar och vattendrag. Fiskevårdande åtgärder har stabiliserat beståndet av asp under de senaste åren, och åtgärdsprogrammet har som målsättning att säkra den långsiktiga överlevnaden.

  7. Publicerad: 29 november 2016 Uppdaterad: 11 januari 2017

    Under lång tid utgick man ifrån att alla störar längs Europas atlantkusten och i Östersjön var av arten europisk stör ( Acipenser sturio ). Idag vet vi att atlantstör ( Acipenser oxyrinchus ) var den historiskt dominerande arten i svenska vatten även om europeisk stör har hittats på västkusten. Från Göta älv finns lek av atlantstör bekräftat fram till senare delen av 1800-talet. Idag försöker man att återintroducera båda arterna – atlantstör sätts ut i Östersjön och europeisk stör i västra Europa.

  8. Publicerad: 26 november 2013

    Benlöjan ( Alburnus alburnus ) är en liten, max 20 cm, karpfisk som uppträder i stora stim tätt under ytan i varma och näringsrika vatten. Det är den kanske vanligaste fisken man ser i lugnflytande, breda åar när den rör sig ytligt och letar föda.

  9. Publicerad: 26 november 2013 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Bergtungan ( Microstomus kitt ) lever i Nordatlanten och i Sveriges omgivande vatten finns den i Skagerrak och Kattegatt. Den är mindre vanlig i Öresund och södra Östersjön.

  10. Publicerad: 26 november 2013

    Björknan ( Abramis bjoerkna ) tillhör familjen karpfiskar och kan betraktas som en av våra svåraste sötvattensfiskar att artbestämma eftersom den är så lik sin nära släkting braxen.