Sökresultat
-
Publicerad: 19 december 2016 • Uppdaterad: 12 november 2018
Klassificering av ytvattenstatus är en viktig utgångspunkt för att fastställa miljökvalitetsnormer enligt vattenförvaltningsförordningen. Den här vägledningen ska underlätta vid klassificering av ekologisk status och kemisk ytvattenstatus avseende miljögifter.
-
Publicerad: 7 februari 2014 • Uppdaterad: 20 februari 2014
Vägledningen riktar sig främst till tjänstemän och politiker i kommuner samt tjänstemän på länsstyrelserna.
-
Publicerad: 30 juni 2015
En sammanställning och funktionsbedömning har gjorts av 162 naturliknande fiskvägar i södra Sverige. Flödet som passerade genom fiskvägen visade sig vara den viktigaste variabeln för en god funktion hos fiskvägen.
-
Publicerad: 14 oktober 2013 • Uppdaterad: 6 november 2014
Under 2013 har Havs- och vattenmyndigheten tillsammans med de fem kustlänsstyrelserna Västerbotten, Stockholm, Östergötland, Halland och Västra Götaland arbetat fram en vägledning om reglering av fiske i skyddade områden.
-
Publicerad: 15 januari 2024
Denna vägledning innehåller kriterier för bedömning av hur kulturmiljöer ska bedömas vid förklarande av kraftigt modifierade vatten.
-
Publicerad: 30 oktober 2023
Bedömningsgrunder för sjöar, vattendrag, kustvatten och vatten i övergångszon.
-
Publicerad: 21 januari 2020
För en säker och långsiktig dricksvattenförsörjning.
-
Publicerad: 22 december 2021 • Uppdaterad: 26 januari 2024
Vägledning till 3 kap. 2 § och 4 kap. 5-6 §§ i Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter (HVMFS 2019:25) om klassificering och miljökvalitetsnormer avseende ytvatten.
-
Publicerad: 23 november 2016
Drygt ett år efter att EU-domstolen meddelat dom i målet om muddringsarbeten i floden Weser (Weserdomen) har ett antal domar meddelats från svenska domstolar som hänvisat till denna i samband med tillämpningen av miljökvalitetsnormerna för vatten och miljöbalkens allmänna hänsynsregler.
-
Publicerad: 19 september 2016
Rapporten ger en detaljerad vägledning för restaurering av ålgräs och tar upp alla viktiga steg i restaureringsprocessen, från utvärdering och val av lokaler, samråd och tillstånd, skörd och plantering, till övervakning och utvärdering av resultaten.