Sökresultat

  1. Publicerad: 26 september 2017

    Filmen ger en kortfattad genomgång av hur det går till att skaffa nytt avlopp.

  2. Publicerad: 18 december 2017

    Projektet har utförts av VA-guiden. Rapporten ger en sammanställning av intervjuer och diskussioner som hållits i projektet.

  3. Publicerad: 18 december 2017

    Detta projekt är en fortsättning på ett projekt om gemensamhetsanläggningar för vatten och avlopp (va) som genomfördes under 2015.

  4. Publicerad: 19 december 2017

    Projektet har undersökt tillgången på lämpliga avloppsfraktioner från små avloppsanläggningar i områdena Alberga, Bälgviken och Näshulta i Eskilstuna kommun för en eventuell placering av en hygieniserande kompostenhet (ICM)

  5. Publicerad: 11 november 2018

    Havs- och vattenmyndigheten har gett SMED i uppdrag att genomföra en undersökning om situationen beträffande små avloppsanläggningar. Uppgifter för små avlopp har inhämtats och sammanställts genom en riksomfattande webbenkät till Sveriges samtliga kommuner.

  6. Publicerad: 12 november 2018

    Rapporten är en sammanställning av resultaten av det åtgärdsprogram som genomförts i Morsa-området i sydöstra Norge för att komma till rätta med att små minireningsverk inte når upp till reningskraven.

  7. Publicerad: 11 juli 2019

    Rening av övergödande ämnen ‒ teknisk rapport

  8. Publicerad: 1 november 2019

    Rapporten beskriver vad som krävs för att kunna använda bergkross som filtermaterial i markbäddar för avloppsvattenrening.

  9. Publicerad: 7 juni 2021

    I detta projekt från undersökte Luleå Tekniska Universitet design-, funktions- och tillsynsprinciper för markbaserade anläggningar med hjälp av litteraturstudier och intervjuer. Syftet var att bidra till utformning av relevanta bedömningskriterier för markbaserade reningsanläggningar som kan användas vid prövning och tillsyn.

  10. Publicerad: 1 september 2021

    Dricksvatten från fastigheter med enskild dricksvattenförsörjning innehåller ofta organiska miljöföroreningar, men som regel rör det sig om låga halter som inte utgör någon hälsorisk. Det visar en ny SGU-studie från tio olika kommuner.