Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Ladda ned logo i rätt format

Det är viktigt för oss att Havs- och vattenmyndighetens logotyp används på rätt sätt - det måste vara tydligt vilken roll Havs- och vattenmyndigheten har i sammanhanget, exempelvis som medfinansiär eller samarbetspartner. Följ riktlinjerna i för vår grafiska profil.

Svensk logotyp i olika storlekar. Grå-svart och blå-svart fungerar för ljus bakgrund. Grå-vit måste ligga mot en mörk bakgrund för att synas.

På svenska
Höjd / formatgrå - svartblå - svartgul - svartgrå - vit

Liten png

55 px

55 px

55 px

55 px

Mellan png

113 px

113 px

113 px

113 px

Stor png

188 px

188 px

188 px

188 px

Vektoriserad eps

cmyk

cmyk

cmyk

cmyk

English logo in different sizes. Grey-black and blue-black will be fine for a light background. Grey-white must be places on a dark background in order to be visible.

In English
Height / formatgray - blackblue - blackyellow - blackgray - white

Small png

55 px

55 px

55 px

55 px

Medium png

113 px

113 px

113 px

113 px

Large png

188 px

188 px

188 px

188 px

Vektorised eps

cmyk

cmyk

cmyk

cmyk

Välj det här formatet till webb

Bilder för webb ska vara i RGB-färg och för bilder med genomskinlig bakgrund är fungerar .png. bäst. Jpg är annars ett traditionellt webbformat, men fungerar inte för vår logo eftersom den har genomskinlig bakgrund.

Upplösning på webb är alltid 72 dpi, så logon som är 113 px hög blir 10x4 cm stor.

Välj det här formatet till powerpoint

Bilder som ska visas med projektor ska vara i RGB-färg. Eftersom vår logo har genomskinlig bakgrund fungerar inte .jpg, utan välj istället .png. En komprimerad .tif fungerar också, den ger tyngre filer men men snyggare bilder. Den kan man välja om man ska visa fina foton till exempel. För vår logo duger .png.

Projektorer kan ha olika upplösning, men ett bra val för att din bild ska se bra ut med de flesta projektorer utan att ppt:n blir för tung är 1440x1080 pixlar för en helskärmsbild.

Välj det här formatet till pappersutskrift

Bilder som ska monteras i word för att bli pappersutskrifter eller pdf-er som ska visas på webben ska vara i RGB-färg. Även här krävs ett filformat som klarar genomskinlig bakgrund, alltså inte jpg utan .png. En komprimerad .tif fungerar också men då får man lite tyngre filer.

En vanlig skrivare har en upplösning på 120 dpi. Logon som är 188 px hög blir då 10x4 cm stor på pappret. Om du drar ut bilden för mycket blir den pixlig. Du kan komprimera, men om du gör det för mycket riskerar du att det ser knasigt ut.

Format för trycksaker

Bilder som ska tryckas måste vara i CMYK-färg. Det krävs en upplösning på 300 dpi för att det inte ska se pixligt eller suddigt ut. Smidigast för dig som jobbar med trycksaker är att använda vektoriserad eps. Den bygger på en annan typ av grafik och kan därför förstoras och förminskas efter behag utan att upplösningen försämras.

För att kunna öppna eps-logotypen måste du ha Photoshop eller Illustrator, det har alla grafiska designer och tryckerier. Spara filen på din dator och vidarebefordra med mail.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut