Sök

Din sökning Tumlare gav 106 träffar

  1. Publicerad: 15 december 2016 Uppdaterad: 23 januari 2024

    Programlista för arter med åtgärdsprogram

    Listan omfattar akvatiska arter och naturtyper som Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för. 

  2. Publicerad: 26 november 2019 Uppdaterad: 1 augusti 2022

    Hälsotillstånd hos marina däggdjur - Miljöövervakning i kust och hav

    som finns i låga halter i fisk kan anrikas och detekteras i höga halter i säl och tumlare vilket gör dem lämpliga som indikatororganismer för att tidigt upptäcka förändringar i miljön. Det primära syftet

  3. Rapportnummer: 2014:20 Publiceringsdatum: 1 december 2014

    God havsmiljö 2020 – Del 3

    Den tredje delen i Marin strategi för Nordsjön och Östersjön. I delrapporten har vi tagit fram övervakningsprogram som ska ge underlag för bedömning av miljöstatus.

  4. Publicerad: 29 juni 2017

    Konventioner och direktiv

    Artskydd är ett område som berörs av flera nationella och EU-gemensamma lagstiftningar samt av internationella konventioner och direktiv. Vi arbetar med att genomföra skydd av vattenlevande arter och miljöer i olika processer.

  5. Publicerad: 13 oktober 2023

    Samrådsversion av indikatorfaktablad

    Här hittar du samrådsversion av uppdaterade indikatorfaktablad med detaljerade beskrivningar av metoder och tröskelvärden.

  6. Publicerad: 11 februari 2014 Uppdaterad: 6 oktober 2016

    Valfångstkonventionen - Reglering av valfångst

    Valar blir könsmogna sent och föder inte ungar varje år. Därför är de särskilt känsliga för en alltför omfattande jakt. För att förhindra att bestånden av stora valar dör ut finns en konvention som reglerar valfångster.

  7. Rapportnummer: 2023:4 Publiceringsdatum: 1 mars 2024

    Skyddsåtgärder vid seismiska undersökningar

    Vägledning för att förhindra att seismiska undersökningar orsakar skadligt impulsivt buller med negativa effekter på marina däggdjur.

  8. Publicerad: 8 september 2023

    Viktiga områden för biologisk mångfald i havet

    Konventionen om biologisk mångfald (CBD) har inom sitt program för marin och kustnära biologisk mångfald arbetat drygt 10 år med att beskriva EBSA-områden (Ecologically or Biologically Significant marine Areas), särskilt i områden utanför nationell jurisdiktion. Dessa speciella områden är särskilt viktiga för biologisk mångfald globalt.

  9. Publiceringsdatum: 1 februari 2015

    Åtgärdsprogram för jämtlandsmaskros

    Programmet omfattar åtgärder för att bevara arten på de kvarvarande lokalerna och förbättra dess livsbetingelser huvudsakligen längs vattendrag och på traditionellt hävdade ängs- och betesmarker.

  10. Publiceringsdatum: 1 april 2011

    Åtgärdsprogram för murgrönsmöja

    Murgrönsmöja är av artdatabanken klassad som starkt hotad (kategori EN) och är fridlyst i hela landet. Globala handlingsplaner för murgrönsmöjans bevarande saknas, förmodligen främst beroende på att arten fortfarande anses som relativt vanlig i delar av sitt utbredningsområde, särskilt på de Brittiska öarna.