Din sökning *:* gav 283 träffar
-
Publicerad: 5 september 2022 • Uppdaterad: 11 september 2024
Alla tillsynsärenden bör avslutas med beslut oavsett vilken bedömning av avloppsanläggningen som tillsynsmyndigheten har kommit fram till. I detta avsnitt finns vägledning om bland annat föreläggande och förbud och hur detta påverkas av om ett avloppstillstånd är meddelat med stöd av miljöbalken eller tidigare lagstiftning.
-
Publicerad: 5 september 2022
Avgifter för tillsyn Tillsyn av små avloppsanläggningar är en sådan verksamhet som kommunen har rätt att ta betalt för. I detta avsnitt finns generell vägledning om tillsynsavgifter. Tillsyn av små avloppsanläggningarna är en sådan verksamhet som
-
Publicerad: 5 september 2022
Delgivning är ett sätt för tillsynsmyndigheten att kunna bevisa att en handling nått adressaten och att denne därmed också är medveten om de eventuella krav som myndigheten har.
-
Publicerad: 12 september 2022
Handläggning vid överklagande, uppföljning av att åtgärder vidtas och avslut av ärendet.
-
Publicerad: 30 januari 2017
MIKE BASIN modellen testad på Åbyån i Södertälje.
-
Publicerad: 30 januari 2017
Övergödning är ett utbrett miljöproblem (nationellt och internationellt) som i förlängningen kan orsaka skador i form av bland annat minskad biologisk mångfald.
-
Publicerad: 30 januari 2017
I rapporten redovisas ett förslag till kvalitetssäkring och jordbruksanvändning av källsorterade avloppsfraktioner från enskilda hushåll.
-
Publicerad: 30 januari 2017
Uppgifter för enskilda avlopp har inhämtats genom en enkät till Sveriges kommuner.
-
Publicerad: 30 januari 2017
Syftet med denna undersökning har varit att sammanställa och utvärdera mätdata från ett representativt urval av de minireningsverk som finns på den svenska marknaden idag. Detta för att om möjligt ge beslutande kommunala myndigheter underlag till en förbättrad prövning och tillsyn.
-
Publicerad: 30 januari 2017
Syftet med projektet är att få fram ett bra planeringsunderlag för prioritering av tillsynen av små avloppsanläggningar.