Sökresultat

  1. På väg mot en ekosystembaserad fiskeriförvaltning. Med rapporten Fiske 2020 vill Fiskeriverket ge ett underlag för debatten om ett hållbart fiske. Vi vill visa på en väg som är långt ifrån enkel, men inte omöjlig, och som på tio års sikt kan leda till ett fiske som bedrivs ramarna för ett hållbart ekosystem.

  2. Om havsfiskemetoder och havsfiskeredskap.

  3. Om EU:s gränsvärden för dioxiner införs från årsskiftet kommer det att innebära en betydande omställning eller omfattande nedläggning av det norrländska fisket.

  4. En telefonintervju utfördes år 2002 om bifångster av sälar, tumlare och fåglar i det svenska yrkesfisket. Undersökningen omfattade 220 slumpvis utvalda yrkesfiskare, som tillsammans stod för 16,6 procent av den svenska yrkesfiskeflottan som varit aktiva och registrerat fångster i loggbokssystemet under 2001.

  5. Publicerad: 8 mars 2016

    Vi har i samråd med Statens jordbruksverk tagit fram en resultatbedömning och de viktigaste effekterna av verksamheten inom EU:s gemensamma fiskeripolitik under 2015.

  6. Publicerad: 14 januari 2015

    Rapporten är en redovisning av ett regeringsuppdrag enligt regleringsbrevet 2014.

  7. Kartläggning av för skarvskador speciellt utsatta fisken och skarvens effekter på ekosystemet

  8. Publicerad: 30 maj 2014

    Havs- och vattenmyndigheten har på regeringens uppdrag tillsammans med Kustbevakningen tagit fram en strategi för svenskt räkfiske.

  9. Publicerad: 10 november 2014 Uppdaterad: 13 november 2014

    I december 2013 fick HaV i uppdrag av regeringen att identifiera och se till att åtgärder vidtas i syfte att nå bevarandemålen, framförallt gällande det fiske som bedöms som skadligt. I den här lägesrapporten presenterar vi en tidsplan för det fortsatta arbetet.

  10. Publicerad: 2 maj 2016

    Vi har tillsammans med Jordbruksverket tagit fram den här strategin för att ge en gemensam bild och mål för att underlätta samverkan och förståelse mellan myndigheter, yrkesfiskare, forskare och olika intresseorganisationer.