Sökresultat

  1. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 3 februari 2017

    I Sverige finns två ekotyper av siklöja – den vanliga siklöjan och vårsiklöjan ( Coregonus albula morphotype trybomi ) som enbart finns i sjön Fegen. Vårsiklöjan är fredad och ska omedelbart släppas tillbaka om den fångas.

  2. Åtgärdsprogrammet för bevarande av tumlare ( Phocoena phocoena ) är ett vägledande men inte bindande aktionsprogram framtaget av Naturvårdsverket och Fiskeriverket.

  3. Publicerad: 28 november 2017 Uppdaterad: 29 november 2017

    Åtgärdsprogrammet för mal ( Silurus glanis ) innehåller en kortfattad kunskapsöversikt och presentation av angelägna åtgärder under 2017−2021 för att i Sverige förbättra rådande bevarandestatus för mal.

  4. Publicerad: 13 september 2017 Uppdaterad: 17 september 2019

    I Sverige finns 37 arter musslor som lever i sötvatten. De flesta är mycket små, och hör till gruppen klot- och ärtmusslor. Elva arter kallas "stormusslor" eftersom de är förhållandevis stora.

  5. För att rädda den Europeiska ålen har EU ställt krav på medlemsländerna att de ska jobba efter en ålförvaltningsplan. Sverige fick sin plan godkänd av EU-kommissionen i oktober 2009. Här kan du läsa mer om vad som ingår i Sveriges ålförvaltningsplan.

  6. Publicerad: 11 juni 2015

    En guide till de broskfiskar – hajar, rockor och havsmusfiskar – som påträffats i Västerhavet. Totalt har ett trettiotal arter rapporterats från svenska vatten, men av dessa är det bara ett tiotal som förekommer regelbundet längs västkusten. Resten är tillfälliga gäster.