Remisser 11 januari 2024

Hitta på sidan

Kompletterande remisser om ändring i Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter HVMFS (2012:18) samt bedömning av miljötillstånd gällande livsmiljöer och påverkan på havsbottnen

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, vill ha synpunkter på de kompletterande remisserna senast den 31 mars 2024.

Information om kompletterande remissen om Havs- och vattenmyndighetens ändring i Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter HVMFS 2012:18

Havs- och vattenmyndigheten uppdaterar föreskrifterna HVMFS 2012:18 om vad som kännetecknar god miljöstatus samt miljökvalitetsnormer med indikatorer för Nordsjön och Östersjön. Förslaget gäller ändringar i föreskrifternas bilaga 2 om definition av god miljöstatus gällande livsmiljöer och påverkan på bottnarna är en komplettering till det samråd med samma diarienummer som skickades ut den 16 oktober. Förslaget föreslås träda i kraft 31 maj 2024.

Svara på kompletterande remiss om föreskrifterna

Remissvar ska ha kommit in till Havs- och vattenmyndigheten senast den 31 mars 2024. Du kan lämna kommentarer på två sätt:

Remissvaren ska vara inkomna till Havs- och vattenmyndigheten senast den 31 mars 2024 med e-post till havochvatten@havochvatten.se. Ange ärendets diarienummer 03038–2023 i meddelandets ärendemening.

Notera att inkomna synpunkter och handlingar till Havs- och vattenmyndigheten diarieförs och blir en allmän handling.

Underlag/Indikatorfaktablad

Det finns Indikatorfaktablad med detaljerade beskrivningar av metoder och tröskelvärden.

Samrådsversion av indikatorfaktablad

Information om kompletterande remiss gällande bedömning av miljötillstånd och socioekonomisk analys

Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram ett förslag till bedömning av god miljöstatus gällande livsmiljöer och påverkan på bottnarna. Förslaget är en komplettering till HaV:s samråd med samma diarienummer om bedömning av miljötillstånd socioekonomisk analys som skickades ut den 16 oktober 2023.

Remissmaterial/dokument

Svara på kompletterande remiss om bedömningen

Remissvar ska ha kommit in till Havs- och vattenmyndigheten senast den 31 mars 2024. Du kan lämna kommentarer på två sätt:

Remissvaren ska vara inkomna till Havs- och vattenmyndigheten senast den 31 mars 2024 per e-post till havochvatten@havochvatten.se. Ange ärendets diarienummer 3026-2023 i meddelandets ärendemening.

Notera att inkomna synpunkter och handlingar till Havs- och vattenmyndigheten diarieförs och blir en allmän handling.

Samrådsmöten

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) bjuder in till samrådsmöten om förslag till reviderade föreskrifter HVMFS 2012:18 samt bedömning av miljötillstånd och socioekonomisk analys. Vid mötet presenteras även de kompletterande remisserna som omfattar livsmiljöer och påverkan på bottnarna. Anmälan och mer information finns på länken nedan:

26 januari – digitalt möte

Hantering av personuppgifter

Remisser och samråd

Mer information om hur HaV behandlar personuppgifter hittar du på sidan Om personuppgifter.

Publicerad: 2024-01-11
Uppdaterad: 2024-01-15
Sidansvarig: Webbredaktion