Remisser 11 januari 2024

Hitta på sidan

Kompletterande remisser om ändring i Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter HVMFS (2012:18) samt bedömning av miljötillstånd gällande livsmiljöer och påverkan på havsbottnen

Havs- och vattenmyndigheten, HaV, vill ha synpunkter på de kompletterande remisserna senast den 31 mars 2024.

Resultat

Resultatet av samrådet gällande föreskriftsremissen hittar du här. Resultat av samrådet om bedömning av miljötillstånd och socioekonomisk analys kan du läsa om här.

Information om kompletterande remissen om Havs- och vattenmyndighetens ändring i Havs- och vattenmyndighetens föreskrifter HVMFS 2012:18

Havs- och vattenmyndigheten uppdaterar föreskrifterna HVMFS 2012:18 om vad som kännetecknar god miljöstatus samt miljökvalitetsnormer med indikatorer för Nordsjön och Östersjön. Förslaget gäller ändringar i föreskrifternas bilaga 2 om definition av god miljöstatus gällande livsmiljöer och påverkan på bottnarna är en komplettering till det samråd med samma diarienummer som skickades ut den 16 oktober. Förslaget föreslås träda i kraft 31 maj 2024.

Information om kompletterande remiss gällande bedömning av miljötillstånd och socioekonomisk analys

Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram ett förslag till bedömning av god miljöstatus gällande livsmiljöer och påverkan på bottnarna. Förslaget är en komplettering till HaV:s samråd med samma diarienummer om bedömning av miljötillstånd socioekonomisk analys som skickades ut den 16 oktober 2023.

Remissmaterial/dokument

Publicerad: 2024-01-11
Uppdaterad: 2024-01-15
Sidansvarig: Webbredaktion