Sök

Din sökning *:* gav 138 träffar

  1. Missbildade embryon av vitmärla - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Avsikten är att registrera effekter av långsiktiga förändringar i Bottniska vikens och Egentliga Östersjöns miljö på embryon av två arter av vitmärla.

  2. Mjukbottenlevande makrofauna, kartering - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Undersökningstypen används för att fastställa utbredningen av syrefria och påverkade bottnar i recipienter, för övervakning av biologisk mångfald, samt för att göra uppskattningar av ett områdes produktionsförhållanden.

  3. Mjukbottenlevande makrofauna, trend- och områdesövervakning - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Syftet med denna undersökningstyp är att upptäcka både långsiktiga och kortsiktiga förändringar i samhällen av större bottenlevande djur på mjuka havsbottnar.

  4. Organiska miljögifter i sediment - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Sediment utgör en viktig, integrerad och dynamisk del i akvatiska system. Bottnarna i världens oceaner, hav och sjöar byggs upp av sediment som pålagras över tid och spelar en ansenlig roll i varje ekosystem. Det är därför viktigt att sedimentundersökningar integreras i vatten- och havsförvaltningen

  5. Patologi hos gråsäl, vikaresäl, och knubbsäl - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Efter att ha varit kraftigt påverkade ökar nu sälpopulationerna i Östersjön igen. Dock finns det halter av både klassiska miljögifter och sådana som uppmärksammats på senare tid som är så pass höga att det finns anledning att fortsatt följa upp möjliga effekter.

  6. Pelagial fisk och stora djurplankton - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Syftet med denna undersökningstyp är att med hjälp av ekolodningar längs förutbestämda linjer beräkna mängden fisk i den fria vattenmassan i havsfjärdar och sjöar.

  7. Primärproduktion - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Undersökningstypen används för att beskriva ekofysiologisk respons på närsaltstillgänglighet och tillväxthastighet av växtplankton i havet samt årscykler av växtplanktonproduktionen.

  8. Provfiske efter kräftor i sjöar och vattendrag - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Kräftor är känsliga för vattenkemiska och hydrologiska störningar. Förändringar av en kräftpopulations täthet och storleksstruktur kan därför ge information om effekter av olika miljöstörningar eller annan påverkan.

  9. Provfiske i sjöar - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Genom att fisk ofta återfinns överst i sjöarnas födoväv ger fiskfaunan en integrerad bild av den akvatiska miljön.

  10. Provfiske i Östersjöns kustområden - Djupstratifierat provfiske med Nordiska kustöversiktsnät - Undersökningstyper för miljöövervakning

    Provfiske i kustområden görs för att beskriva fisksamhället i det undersökta området avseende artsammansättning och relativ förekomst av arter. För enskilda arter följs beståndsstrukturen i form av storleks- och åldersfördelning i fångsten