Sökresultat

  1. Publicerad: 3 december 2015 Uppdaterad: 4 februari 2020

  2. Publicerad: 2 december 2015 Uppdaterad: 13 mars 2018

  3. Publicerad: 27 juni 2016 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Den svenska flodkräftan ( Astacus astacus ) har minskat dramatiskt i takt med att signalkräftan har ökat. Flodkräftan är rödlistad som akut hotad och det behövs åtgärder för att säkra livsmiljöer åt de flodkräftor som finns kvar. Ett hållbart fiske av flodkräfta utgör inte hot mot arten utan kan tvärtom öka intresset att skydda arten.

  4. Publicerad: 3 december 2015 Uppdaterad: 4 februari 2020

  5. Publicerad: 12 december 2019 Uppdaterad: 16 juni 2020

    Här hittar du information, förbud och regler vid fiske av Signalkräfta. För att få fiska signalkräftor måste man vara yrkesfiskare med särskilt tillstånd, eller fiskerättsinnehavare med eget vatten. Det finns fiskerättsinnehavare som låter andra fiska i sitt vatten mot betalning. Även i Vättern får du fiska signalkräfta utan tillstånd under tre på varandra följande helger med start den fjärde fredagen i augusti.

  6. Resursöversikt över tillståndet för de viktigaste fisk- och skaldjursbestånden i svenska vatten.

  7. Publicerad: 1 november 2016 Uppdaterad: 15 december 2016

    Det är förbjudet att fiska efter och landa arter som är fredade. Om du fångar en fredad art ska den omedelbart sättas tillbaka. Här listas de arter som är fredade enligt svensk fiskelagstiftning i svenska vatten.

  8. Här hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever i Vättern. Här finns några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  9. På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever i Vänern. Vi redovisar några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  10. Publicerad: 15 november 2017

    På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever längs den svenska sydkusten i Öresund och södra Östersjön. Här redovisar vi några av våra allra vanligaste vattenlevande arter, men också hotade och fredade arter.