Sökresultat

  1. Publicerad: 12 september 2024

    Den 6 september publicerade Dagens Nyheter ett debattinlägg från en rad krögare och kockar om vildlaxens situation. Nu är HaV:s replik publicerad.

  2. Publicerad: 5 september 2022

    Denna vägledning är Havs- och vattenmyndighetens tolkning av de bestämmelser som rör små avloppsanläggningar. Den bygger på den rättspraxis som vuxit fram genom domar från Mark- och miljööverdomstolen. Vägledningen är till skillnad från lagar, förordningar och föreskrifter inte juridiskt bindande, utan just vägledande.

  3. Publicerad: 2 oktober 2019

    Denna vägledning är ett stöd för dig som arbetar med prövning av små avloppsanläggningar i kommunal verksamhet. Den är även användbar för dig som arbetar med regional tillsynsvägledning på länsstyrelse.

  4. Publicerad: 17 januari 2014 Uppdaterad: 1 oktober 2019

    Information för dig som jobbar på kommun eller länsstyrelse samt fastighetsägare angående avloppsanläggningar dimensionerade för högst 200 personer.

  5. Se vilka badplatser som du befinner dig närmast just nu eller som finns i respektive kommun. EU-bad måste provtas och besiktigas regelbundet av kommunerna. Många kommuner provtar och besiktigar även övriga bad. Väderprognoser kommer från SMHI och för kustbad kan det finnas prognoser på vattentemperatur från Copernicus.

  6. Publicerad: 28 april 2020

    Vägledningen för fisk- och faunapassager ska bidra till att underlätta arbetet med att anlägga passagelösningar vid dammar och vattenkraftverk. Den riktar sig till alla inblandade aktörer och har tagits fram av Havs- och vattenmyndigheten i samarbete med SLU.

  7. Publicerad: 28 augusti 2020 Uppdaterad: 1 september 2023

    Vi har uppdraget att ta ett helhetsgrepp om havs- och vattenfrågorna, att öka kunskapen om haven, att hantera intressekonflikter kring våra hav och vatten och finna en balans mellan olika intressen. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov har vi den samordnande rollen inom flera olika områden som berör arbetet för bättre vattenmiljöer.

  8. Publicerad: 15 mars 2021

    Här kan du söka efter information om de främmande arter som finns i Sverige och i vårt närområde. Du kan också söka fram de vattenlevande arter som finns med på EU:s förteckning över invasiva främmande arter eller på fokuslistan för miljöövervakare.

  9. Publicerad: 1 november 2016 Uppdaterad: 15 december 2016

    Det är förbjudet att fiska efter och landa arter som är fredade. Om du fångar en fredad art ska den omedelbart sättas tillbaka. Här listas de arter som är fredade enligt svensk fiskelagstiftning i svenska vatten.

  10. Rapporter utgivna av oss och publicerade i vår rapportserie 2024.