Sökresultat

  1. Publicerad: 20 april 2016

    Rapporten syftar till att beskriva resultat från analys av tidsserier från marina miljöövervakningsprogram i Sverige med avseende på växtplankton.

  2. Publicerad: 7 juni 2017 Uppdaterad: 24 augusti 2018

    Främmande arter som sprids med barlastvatten anses vara ett av de största ekologiska och ekonomiska hoten mot planeten. Övervakning av hamnar och farleder är ett viktigt instrument för att tidigt upptäcka nya främmande arter och hindra dess spridning.

  3. Publicerad: 23 augusti 2018

    I denna rapport jämförs traditionella med nya metoder för att övervaka fauna i hamnområden.

  4. Publicerad: 16 mars 2018

    Förändringens vindar blåser, så även över Sötvatten-rapporten. Från och med nästa år kommer Havs- och vattenmyndigheten att förändra rapporteringen av miljöövervakningen. Då slutar vi att trycka rapporten Sötvatten och samlar istället resultat från miljöövervakningen av alla vatten i en digital plattform.

  5. Publicerad: 15 juni 2017

    För att kunna nyttja de data som samlas in kontinuerligt inom nationella miljöövervakningen behöver provtagningsstationernas naturtyp klassificeras. 

  6. Publicerad: 20 oktober 2017

    I rapporten redovisas inventeringen av tio sjöar med avseende på vattenväxter. Undersökningen omfattade även siktdjup och vattenkemiska analyser.

  7. Publicerad: 19 januari 2015

    Den här rapporten ger en samlad beskrivning av den nuvarande nationella miljöövervakningen.

  8. Publicerad: 19 juni 2019

    Detta faktablad sammanfattar resultat och bedömningar från den integrerade kustfiskövervakningen i referensområdet Torhamn i södra Egentliga Östersjön.

  9. Publicerad: 19 juni 2019

    Detta faktablad sammanfattar resultat och bedömningar från den integrerade kustfiskövervakningen i referensområdet Kvädöfjärden i Egentliga Östersjön.

  10. Publicerad: 19 juni 2019

    Detta faktablad sammanfattar resultat och bedömningar från den integrerade kustfiskövervakningen i referensområdet Holmöarna i Bottniska viken.