Nytt i media

Hitta på sidan

Här listas ett större urval av de nyheter i massmedia som behandlat Havs- och vattenmyndigheten. Det är inte en heltäckande presentation men omfattar en väsentlig del av aktuell mediadebatt i ämnet.

 1. Publicerad: 2024-02-29

  FN-dagen World Wildlife Day uppmärksammar bevarandet av hotade vilda djur och växter framför allt genom CITES-konventionen men också genom konventionen för biologisk mångfald (CBD). Den 3 mars firas dagen världen över.

 2. Publicerad: 2024-02-29

  Snart är den drygt en kilometer långa kanalen mellan fastlandet och Stångehamn rensad och klar. – Det känns helt fantastiskt.

 3. Publicerad: 2024-02-29

  OSKARSHAMN Snart är den drygt en kilometer långa kanalen mellan fastlandet och Stångehamn rensad och klar. – Det känns helt fantastiskt. Det är många som bor här ute som säger att det här trodde de aldrig skulle hända, säger Anders Helmersson.

 4. Publicerad: 2024-02-29

  Natur Vikaresälens ungar blir hemlösa när Östersjöns isar krymper. Nu testas att bygga grottor av plast och plywood för att få ungarna att överleva i ett allt varmare klimat.

 5. Publicerad: 2024-02-29

  Bjuv Hackerattacker Den ryska hackergruppen Akira hotar med att lägga ut hemlig information som de fick fram från en it-attack. Men hur är kommunernas beredskap? SKR:s cybersäkerhetsexpert Johan Thulin svarar.

 6. Publicerad: 2024-02-29

  VÄSTRA GÖTALAND. Vattendragen blir utan kalkning i stora områden Länets kommuner får räkna med att stora områden blir helt utan kalk i år. Anledningen är att anslaget till kalkning i Västra Götaland minskar med 1,7 miljoner kronor.