Din sökning *:* gav 4,426 träffar
-
Publicerad: 13 mars 2023
I undersökningar som Naturvårdsverket genomför om allmänhetens kännedom om invasiva främmande arter är det tydligt att många känner till begreppet ”invasiva främmande arter”. Däremot ör det få som kan namge arter och ännu färre som faktiskt vet hur de ser ut. Här hittar du information och bilder om ett antal vattenlevande invasiva främmande arter.
-
Publicerad: 13 mars 2023
Informationskampanjen ”Farligare än du tror” var främst en digital kampanj som syftade till att visa vilka konsekvenser invasiva främmande arter kan ge. Materialet fokuserar på specifika arter, vilka problem de skapar och hur man bör agera om man har/stöter på arten.
-
Publicerad: 13 mars 2023
Med informationskampanjen ”Störigt värre” vill vi med spektakulära bilder i sociala medier få folk att stanna upp i sitt scrollande. De lite skruvade bilderna hoppas vi leder till läsning. Informationsmaterialet är bilder och inläggstexter. Vi erbjuder också ett PR-kit med text och bilder.
-
Publicerad: 13 maj 2022
Här finns samlat informationsmaterial för användning i olika kanaler som webb, nyhetsbrev, sociala medier eller annat. Materialet är fritt att använda och du anpassar det efter dina förutsättningar.
-
Publicerad: 17 augusti 2022 • Uppdaterad: 5 maj 2023
Arter som finns på EU:s förteckning över invasiva främmande arter omfattas av förbud om bland annat handel och hållande. På den här sidan hittar du vägledning som stödjer tillsynsmyndigheterna i prioritering och planering av tillsynsarbetet när det gäller invasiva främmande arter av unionsbetydelse.
-
Publicerad: 31 maj 2022
Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket har tagit fram en gemensam plattform där du kan hitta bekämpningsmetoder för invasiva främmande arter.
-
Publicerad: 24 augusti 2020
Här hittar du information om fredade arter, skyddade områden och det samlade åtgärdsarbetet för att bevara hotade djur, växter och naturtyper i våra vatten.
-
Publicerad: 5 oktober 2023
Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för att samordna de akvatiska åtgärdsprogrammen, och för att uppdatera programlistan. Detta för att öka takten i genomförandet av naturvårdsåtgärder i sjöar och i marin miljö, insatser som tidigare varit begränsade.
-
Publicerad: 7 september 2016
Åtgärdsprogram (ÅGP) är viktiga verktyg för att rädda ett urval hotade arter och deras livsmiljöer. Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för att samordna de akvatiska åtgärdsprogrammen, och för att uppdatera programlistan.
-
Publicerad: 15 december 2016 • Uppdaterad: 23 januari 2024
Listan omfattar akvatiska arter och naturtyper som Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för.