Sökresultat

  1. Publicerad: 15 april 2021

    Status och trender

  2. Publicerad: 25 februari 2015

    Rapporten redovisar en kartläggning av kalkningsverksamhetens resurser samt arbetsfördelningen, tidsanvändningen och kostnaderna på länsnivå.

  3. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 8 juni 2016

    Årligen satsas drygt 30 miljoner kronor på att följa upp effekterna av de kalkningar som genomförs. Länsstyrelserna har ansvaret för den regionala uppföljningen medan Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för den nationella uppföljningen.

  4. Publicerad: 13 oktober 2021

    Syftet med rapporten är att redovisa kalkningens effekter på flodkräftan, men den innehåller även information om vilka miljöfaktorer som påverkar sötvattenskräftor, inte minst flodkräftan.

  5. Publicerad: 15 april 2021

    Resultat av 48 års nätprovfisken

  6. Här hittar du rapporter om kalkning. Fler rapporter hittar du på sidan Publikationer .

  7. Publicerad: 25 april 2023

    Övergödning orsakar syrebrist och algblomning och är ett av de största miljöproblemen för våra sjöar och kustvikar. Övergödningen beror bland annat på att näringsämnen från jordbruksmark, avloppsvatten och dagvatten läcker ut i vattnet. Men övergödningen kan också uppstå när själva sjöbottnen släpper fosfor, så kallad internbelastning. En ny handbok i ämnet ska ge stöd för att bättre förstå omfattningen av problemet och när åtgärder behövs.

  8. Publicerad: 2 februari 2017

    Här visas ansvarsfördelning mellan de olika aktörer som arbetar med kalkning.

  9. Publicerad: 30 september 2016

    Rapporten beskriver vilka vegetationsförändringar som uppstår i våtmarker efter kalkning. De resultat och slutsatser som presenteras baseras på en långtidsstudie av ett 30-tal kalkade kärr och mader.

  10. Publicerad: 5 november 2013

    Den svenska kalkningsverksamheten har förbättrats avsevärt under de senaste tio åren. Samtidigt är de regionala skillnaderna stora. I några län behövs ytterligare kvalitetsförbättringar.