Sökresultat

  1. Publicerad: 10 februari 2014 Uppdaterad: 20 oktober 2021

    Ål

    Den europeiska ålen (Anguilla anguilla) utgör ett enda bestånd, och dess utbredningsområde sträcker sig över stora delar av Europa. Rekryteringen av ål har under de senaste femtio åren minskat med 90–95 procent och ligger fortfarande på en kritiskt låg nivå, mycket långt ifrån nivåer som skulle indikera ett hållbart bestånd. Ålbeståndet är bedömt som Akut hotad (CR).

  2. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 4 februari 2020

    Öringen ( Salmo trutta ) föds i rinnande vattendrag där de vuxna öringarna placerat sina ägg i gropar under lekperioden på hösten. Arten finns i hela Sverige och lever både i hav, insjöar och vattendrag.

  3. Se vilka badplatser som du befinner dig närmast just nu eller som finns i respektive kommun.

  4. Publicerad: 2 oktober 2019

    Denna vägledning är ett stöd för dig som arbetar med prövning av små avloppsanläggningar i kommunal verksamhet. Den är även användbar för dig som arbetar med regional tillsynsvägledning på länsstyrelse.

  5. Publicerad: 6 oktober 2023

    Övergödning är ett utbrett problem i våra sjöar, vattendrag och havsområden, framför allt i södra Sverige. Det försämrar vattenkvaliteten och kan i vissa fall orsaka syrebrist. Läs mer om vårt arbete med övergödning.

  6. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 8 september 2023

    Övergödning är ett utbrett problem i våra sjöar, vattendrag och havsområden, framför allt i södra Sverige. Det försämrar vattenkvaliteten och kan i vissa fall orsaka syrebrist. Läs mer om vårt arbete med övergödning.

  7. Vi tar fram en mängd rapporter varje år, både själva och genom andra. Dessa presenteras här i kronologisk ordning, baserat på det datum då rapporten publicerades.

  8. Publicerad: 13 februari 2014 Uppdaterad: 7 februari 2024

    Här hittar du information om 1:11-anslaget och blanketter för rapportering. Du hittar även information om de bidrag som kommer från anslaget.

  9. Här presenteras de publikationer inom havs- och vattenmiljöfrågor gjorda som vi har ärvt från Naturvårdsverket och Fiskeriverket. Alla publikationer som listas här publicerades innan vår myndighet startade sin verksamhet.

  10. Publicerad: 24 januari 2022 Uppdaterad: 20 oktober 2022

    Denna myndighetsgemensamma strategi ska bidra till att sjö- och vattenmiljöer med höga natur- och kulturvärden får ett bättre skydd och kan bevaras för framtida generationer i enlighet med miljökvalitetsmålet Levande sjöar och vattendrag.