Vad ska märkningen innehålla?

Partiet ska vara fysiskt märkt med identifikationsnumret. Utöver det ska märkningen också innehålla eller hänvisa till följande information:

Ursprung

  • Produktionsmetod (fångat eller odlat)
  • Fiskefartygets distriktsbeteckning (vid fångade produkter, för partier som inte består av blandade partier från mer än ett fartyg)
  • Fiskefartygets namn (vid fångade produkter, för partier som inte består av blandade partier från mer än ett fartyg)
  • Flera fartyg (vid fångade produkter, för partier som består av blandade partier från mer än ett fartyg)
  • Vattenbruksanläggningens namn (vid odlade produkter)

Produkt

  • Art – FAO:s trebokstavskod
  • Art – handelsbeteckning
  • Art – vetenskapligt namn
  • Minsta referensstorlek för bevarande (MRB), för fiskeriprodukter under MRB enligt förordning (EU) nr 1380/2013 eller under handelsnormernas minsta storlek enligt förordning (EU) nr 1379/2013
  • Presentationsform (om uppgiften inte framgår av artikelinformation i identifikationsnumret)
  • Beredningsform (om uppgiften inte framgår av artikelinformation i identifikationsnumret)
  • Nettovikt i kilo (om kvantiteten inte är angiven i antal individer)
  • Antal individer (om kvantiteten inte är angiven i nettovikt)
  • Fångstdatum/-period (vid fångade produkter)
  • Produktionsdatum (skördedatum vid odlade produkter)
  • Fångstområde (vid fångade produkter)
  • Dominerande fångstområde (för partier som består av blandade partier från mer än ett fångstområde enligt definitionen i artikel 38.1.a i förordning (EU) nr 1379/2013)
  • Produktionsområde (vid odlade produkter)
  • Dominerande produktionsområde (för partier som består av blandade partier från mer än ett produktionsområde enligt definitionen i artikel 38.1.c i förordning (EU) nr 1379/2013)
  • Fiskeredskapskategori (vid fångade produkter)
  • Upptinad, om partiet tidigare varit fryst
  • Datum för minsta hållbarhet, när artikel 35.1. e i förordning (EU) nr 1379/2013 är tillämplig