Vad ska märkningen innehålla?
Partiet ska vara fysiskt märkt med identifikationsnumret. Utöver det ska märkningen också innehålla eller hänvisa till följande information:
Ursprung
- Produktionsmetod (fångat eller odlat)
- Fiskefartygets distriktsbeteckning (vid fångade produkter, för partier som inte består av blandade partier från mer än ett fartyg)
- Fiskefartygets namn (vid fångade produkter, för partier som inte består av blandade partier från mer än ett fartyg)
- Flera fartyg (vid fångade produkter, för partier som består av blandade partier från mer än ett fartyg)
- Vattenbruksanläggningens namn (vid odlade produkter)
Produkt
- Art – FAO:s trebokstavskod
- Art – handelsbeteckning
- Art – vetenskapligt namn
- Minsta referensstorlek för bevarande (MRB), för fiskeriprodukter under MRB enligt förordning (EU) nr 1380/2013 eller under handelsnormernas minsta storlek enligt förordning (EU) nr 1379/2013
- Presentationsform (om uppgiften inte framgår av artikelinformation i identifikationsnumret)
- Beredningsform (om uppgiften inte framgår av artikelinformation i identifikationsnumret)
- Nettovikt i kilo (om kvantiteten inte är angiven i antal individer)
- Antal individer (om kvantiteten inte är angiven i nettovikt)
- Fångstdatum/-period (vid fångade produkter)
- Produktionsdatum (skördedatum vid odlade produkter)
- Fångstområde (vid fångade produkter)
- Dominerande fångstområde (för partier som består av blandade partier från mer än ett fångstområde enligt definitionen i artikel 38.1.a i förordning (EU) nr 1379/2013)
- Produktionsområde (vid odlade produkter)
- Dominerande produktionsområde (för partier som består av blandade partier från mer än ett produktionsområde enligt definitionen i artikel 38.1.c i förordning (EU) nr 1379/2013)
- Fiskeredskapskategori (vid fångade produkter)
- Upptinad, om partiet tidigare varit fryst
- Datum för minsta hållbarhet, när artikel 35.1. e i förordning (EU) nr 1379/2013 är tillämplig