Sök

Din sökning *:* gav 515 träffar

  1. Baltic SCOPE – Better Together

    Broschyren sammanfattar projektet Baltic SCOPE och de lärdomar, rapporter, checklistor och resultat som projektet tagit fram.

  2. Development of a Maritime Spatial Plan – The Latvian Recipe

    Rapporten beskriver den metoden som Lettland använde för att ta fram sin havsplan. Det kan fungera som stöd och inspiration i arbetet med att planera våra hav.

  3. Evaluation and Monitoring of Transboundary Aspects of Maritime Spatial Planning – a Methodological Guidance

    Detta är en guide baserad på erfarenheter inom projektet Baltic SCOPE som ska underlätta utvärderingen av gränsöverskridande havsplaneringssamarbete.

  4. Mapping Maritime Activities within the Baltic Sea

    Detta är en guide till hur du steg för steg skapar densitetskartor över sjöfartens rörelser i Östersjön från rådata.

  5. The Ecosystem Approach in Maritime Spatial Planning – A Checklist Toolbox

    För att göra det lättare att använda ekosystemansatsen i havsplanering har vi tagit fram denna ”verktygslåda” med checklistor.

  6. Towards Coherent Cross-Border Maritime Spatial Planning in the Central Baltic Sea

    Estland, Lettland och Sverige har arbetat tillsammans med ambitionen att nå samsyn vad gäller havsplanering i centrala Östersjön och hur området ska används. Rapporten redogör för arbetets gång, utmaningar och slutsatser.

  7. Coherent Cross-border Maritime Spatial Planning for the Southwest Baltic Sea Results from Baltic SCOPE

    Det är en utmanande uppgift att planera sydvästra Östersjön. Med hjälp av en fallstudie presenterar rapporten ett antal internationella planeringsproblem i området, och verktyg som man kan lösa dessa med.

  8. Lessons Learned – Experiences from Baltic SCOPE

    Rapporten ger dig ett antal lärdomar och beskriver vad som fungerat bra och mindre bra i det internationella havsplaneringsarbetet i Baltic SCOPE.

  9. Recommendations on Maritime Spatial Planning across Borders

    Baltic SCOPE var ett samarbete mellan myndigheter för havsplanering i sex länder runt Östersjön. För att få ett bra samarbete mellan länderna runt Östersjön i arbetet med havsplaneringen har projektet Baltic SCOPE tagit fram ett antal rekommendationer. Rekommendationer har tagits fram av de organisationer som deltog, utifrån de problem och behov som uppstod i arbetet.

  10. Publiceringsdatum: 13 september 2017

    Svenska stormusslor

    I Sverige finns 37 arter musslor som lever i sötvatten. De flesta är mycket små, och hör till gruppen klot- och ärtmusslor. Elva arter kallas "stormusslor" eftersom de är förhållandevis stora.