Din sökning *:* gav 283 träffar
-
Publicerad: 30 januari 2017 • Uppdaterad: 3 augusti 2018
Ett handläggarstöd för länsstyrelserna
-
Publicerad: 30 januari 2017 • Uppdaterad: 3 augusti 2018
En kommunal VA-plan möjliggör att VA-frågorna förs in i den kommunala översiktsplaneringen. Utifrån exempel och intervjuer ges förslag på vad som bör ingå i en kommunal VA-plan.
-
Publicerad: 6 februari 2017
Denna folder vänder sig till fastighetsägare som står i begrepp att åtgärda sitt avlopp och där det är aktuellt att göra det tillsammans med andra fastigheter i närheten.
-
Publicerad: 6 februari 2017
Klarlägg status på vatten- och avloppsanläggningar vid husförsäljning. Det ligger i både säljarens och köparens intresse för att undvika framtida frågor, missförstånd och i värsta fall tvister.
-
Publicerad: 6 februari 2017
Broschyren syftar till att hjälpa fastighetsägaren i sitt val av teknik, dessutom beskrivs vad man bör tänka på när man ska anlägga enskilt avlopp, samt förklaringar till en del begrepp.
-
Publicerad: 6 februari 2017
Broschyren hjälper fastighetsägaren att bedöma om den egna avloppsanläggningen fungerar som den ska eller om den behöver åtgärdas.
-
Publicerad: 6 februari 2017 • Uppdaterad: 17 februari 2020
Här listas toaletter och avloppsanläggningar som finns på den svenska marknaden. För varje produkt redovisas kostnad, tekniska fakta och skötselbehov. För varje avloppsanläggning listas dessutom leverantörens uppgifter om vilken skyddsnivå anläggningen klarar.
-
Publicerad: 6 februari 2017
Det här häftet riktar sig till dig som ska anlägga en enskild avloppsanläggning eller som har en avloppsanläggning som behöver åtgärdas. Här beskrivs kortfattat de lagar och regler som rör enskilda avlopp. Detaljerna kan variera från kommun till kommun, så börja alltid med att kontakta miljökontoret i din kommun när du ska anlägga eller åtgärda en enskild avloppsanläggning.
-
Publicerad: 6 februari 2017
Informationsmaterial om enskilda avlopp, riktat till politiker i till exempel mijönämnder.
-
Publicerad: 28 april 2017
Denna rapport sammanfattar resultaten från två projekt som genomfördes vid Luleå tekniska universitet (LTU) mellan våren 2015 och januari 2017. Projekten Fosforfällor för små avlopp – hur länge fungerar de? (1236-15) och Bakterieutsläpp från små avlopp (1240-15) leddes av Inga Herrmann och Annelie Hedström och finansierades av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:12, Åtgärder för havs- och vattenmiljö.