Sökresultat
-
Publicerad: 2 oktober 2019
Denna vägledning är ett stöd för dig som arbetar med prövning av små avloppsanläggningar i kommunal verksamhet. Den är även användbar för dig som arbetar med regional tillsynsvägledning på länsstyrelse.
-
Publicerad: 14 oktober 2013 • Uppdaterad: 12 februari 2018
I söksidan nedan hittar du exempelvis uppgifter om fosfor och kväve i sjöar, statistik över såld fisk, kartor för skyddade områden och data från miljöövervakningen. Du kan också hitta den officiella statistik som vi tar fram inom områdena fiske och havs- och vattenmiljö.
-
Här presenteras de publikationer inom havs- och vattenmiljöfrågor gjorda som vi har ärvt från Naturvårdsverket och Fiskeriverket. Alla publikationer som listas här publicerades innan vår myndighet startade sin verksamhet.
-
Publicerad: 13 februari 2014 • Uppdaterad: 7 februari 2024
Här hittar du information om 1:11-anslaget och blanketter för rapportering. Du hittar även information om de bidrag som kommer från anslaget.
-
Publicerad: 28 maj 2014 • Uppdaterad: 18 juni 2025
Här finns information om regler som gäller främst för yrkesfiske efter lax i Östersjöns delområden 22-31.
-
Publicerad: 7 augusti 2015 • Uppdaterad: 29 april 2024
Här hittar du information om redskapsbegränsningar, minimimått och artfakta för fiske efter krabba/krabbtaska.
-
Publicerad: 21 juni 2017 • Uppdaterad: 17 juni 2025
Lax finns i vissa vattendrag samt i alla Sveriges omgivande hav. För att skydda arten och få ett uthålligt fiske finns det olika bestämmelser. Här kan du läsa mer om minimimått, fredningstid och fångstbegränsningar för laxfiske.
-
Publicerad: 12 december 2019 • Uppdaterad: 16 juni 2020
Här hittar du information, förbud och regler vid fiske av Signalkräfta. För att få fiska signalkräftor måste man vara yrkesfiskare med särskilt tillstånd, eller fiskerättsinnehavare med eget vatten. Det finns fiskerättsinnehavare som låter andra fiska i sitt vatten mot betalning. Även i Vättern får du fiska signalkräfta utan tillstånd under tre på varandra följande helger med start den fjärde fredagen i augusti.
-
Publicerad: 23 mars 2016 • Uppdaterad: 1 april 2021
Öring är en av Sveriges populäraste fiskarter och fångas framförallt i fritidsfisket. För att skydda arten och få ett uthålligt fiske finns det flera olika bestämmelser. Här kan du läsa mer om minimimått, maximimått, fredningstid och fångstbegränsningar för öringfiske.
-
Publicerad: 12 februari 2014 • Uppdaterad: 4 februari 2020
Makrillen ( Scomber scombrus ) lever i Skagerrak, Kattegatt, Nordsjön och Atlanten. Den kan även förekomma i Öresund och södra Östersjön på sommaren.