Vilken information är det som ska rapporteras
Följande partiinformation ska rapporteras, vid händelsen ursprungsparti.
Identifikation
- Identifikationsnummer
Ursprung
- Produktionsmetod (fångat eller odlat)
- Fiskefartygets distriktsbeteckning (vid fångade produkter)
- Fiskefartygets namn (vid fångade produkter)
- Vattenbruksanläggningens namn (vid odlade produkter)
Produkt
- Art – FAO:s trebokstavskod
- Art – handelsbeteckning
- Art – vetenskapligt namn
- Minsta referensstorlek för bevarande (MRB), för fiskeriprodukter under MRB enligt förordning (EU) nr 1380/2013 eller under handelsnormernas minsta storlek enligt förordning (EU) nr 1379/2013
- Presentationsform
- Beredningsform
- Nettovikt i kilo
- Antal individer, för ursprungspartier av fångad lax
- Fångstdatum/-period (vid fångade produkter)
- Produktionsdatum (skördedatum vid odlade produkter)
- Fångstområde (vid fångade produkter)
- Ekonomisk zon, för ursprungspartier som består av reglerade arter där artikel 67.13.a i förordning (EU) nr 404/2011 är tillämplig
- Produktionsområde (vid odlade produkter)
- Fiskeredskapskategori (vid fångade produkter)
- Upptinad, vid ursprungspartier som tidigare varit frysta
- Datum för minsta hållbarhet, när artikel 35.1. e i förordning (EU) nr 1379/2013 är tillämplig
Händelse
- Uppgiftslämnarens namn
- Uppgiftslämnare – företagsidentifieringsnummer eller spårbarhetsaktörsnummer
- Händelsetyp (ursprungsparti)
- Händelsedatum
Det är förstahandsmottagaren eller den aktör som köper odlade produkter direkt från primärproducent som rapporterar information om ursprungspartiet i spårbarhetssystemet. Förstahandsmottagare och ovan nämnda aktörer är även skyldiga att tilldela försålda partier identifikationsnummer som är unika för den relevanta marknaden. Detta kan göras i spårbarhetssystemet genom att hämta nästa lediga nummer från egen serie. Identifikationsnumrets format ska följa internationellt erkända standarder och specifikationer.