Vilken information är det som ska rapporteras

Följande partiinformation ska rapporteras, vid händelsen ursprungsparti.

Identifikation

  • Identifikationsnummer

Ursprung

  • Produktionsmetod (fångat eller odlat)
  • Fiskefartygets distriktsbeteckning (vid fångade produkter)
  • Fiskefartygets namn (vid fångade produkter)
  • Vattenbruksanläggningens namn (vid odlade produkter)

Produkt

  • Art – FAO:s trebokstavskod
  • Art – handelsbeteckning
  • Art – vetenskapligt namn
  • Minsta referensstorlek för bevarande (MRB), för fiskeriprodukter under MRB enligt förordning (EU) nr 1380/2013 eller under handelsnormernas minsta storlek enligt förordning (EU) nr 1379/2013
  • Presentationsform
  • Beredningsform
  • Nettovikt i kilo
  • Antal individer, för ursprungspartier av fångad lax
  • Fångstdatum/-period (vid fångade produkter)
  • Produktionsdatum (skördedatum vid odlade produkter)
  • Fångstområde (vid fångade produkter)
  • Ekonomisk zon, för ursprungspartier som består av reglerade arter där artikel 67.13.a i förordning (EU) nr 404/2011 är tillämplig
  • Produktionsområde (vid odlade produkter)
  • Fiskeredskapskategori (vid fångade produkter)
  • Upptinad, vid ursprungspartier som tidigare varit frysta
  • Datum för minsta hållbarhet, när artikel 35.1. e i förordning (EU) nr 1379/2013 är tillämplig

Händelse

  • Uppgiftslämnarens namn
  • Uppgiftslämnare – företagsidentifieringsnummer eller spårbarhetsaktörsnummer
  • Händelsetyp (ursprungsparti)
  • Händelsedatum

Det är förstahandsmottagaren eller den aktör som köper odlade produkter direkt från primärproducent som rapporterar information om ursprungspartiet i spårbarhetssystemet. Förstahandsmottagare och ovan nämnda aktörer är även skyldiga att tilldela försålda partier identifikationsnummer som är unika för den relevanta marknaden. Detta kan göras i spårbarhetssystemet genom att hämta nästa lediga nummer från egen serie. Identifikationsnumrets format ska följa internationellt erkända standarder och specifikationer.