Inloggning

Så loggar du in i Spårbarhetssystemets e-tjänst.

För att få tillgång till nota-klienten ska du registrera dig som fångstmottagare genom att skicka in blanketten ”Ansökan om registrering av auktionsinrättningar och andra förstahandsmottagare” till HaV, tillsammans med ett registerutdrag från Skatteverket där det framgår om du är godkänd för F-skatt eller FA-skatt.

Fångstmottagare och grossister som handlar med fiskeri- och vattenbruksprodukter som omfattas av de särskilda spårbarhetskraven i HVFMS 2017:14 ska även rapportera partiinformation om inköp och försäljningar i spårbarhetssystemet. För att göra detta måste du registrera ditt företag hos HaV.

Registrera ditt företag i spårbarhetssystemet

När du har fått inloggningsuppgifter via e-post starta din webbläsare (T.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) och logga in här.

Logga in i Spårbarhetssystemets e-tjänst (notera att vi har tvåfaktorsautentiseringsinloggning dvs. här är det ytterligare en inloggning med din e-post adress samt lösenord, du får en 4-siffrig SMS-kod i din mobil som du ska ange).

När du har loggat in dig i spårbarhetssystemets e-tjänst hittar du en flik som heter Förstahandsmottagning, där hittar du funktionen som kallas nota-klient.

Publicerad: 2022-10-11
Sidansvarig: Webbredaktion