Pressmeddelande 2011-06-27 17:23:00

Välkommen till invigning av Havs- och vattenmyndigheten

Välkommen till invigning av Havs- och vattenmyndigheten

Sveriges nya miljömyndighet invigs den 29 juni i Göteborg. På plats finns miljöministern, en nyutsedd generaldirektör – och en märklig orgel. Under dagen jobbar dessutom Havs- och vattenmyndighetens chefer som guider på kanalbåtar.

Onsdagen den 29 juni, klockan 12:00, invigs den nya Havs- och vattenmyndigheten till ljudet av en tyfonorgel och en kanonsalut. Platsen är Stenpiren i Göteborg.

Miljöminister Andreas Carlgren är en av invigningstalarna. Talen hålls från fartyget Ostindiefararen Götheborg, som ligger vid kaj. En utställning, ”Klappa havet”, finns också på plats.

Under eftermiddagen blir det guidade turer i Göteborgs kanaler. Medarbetare från den nya Havs- och vattenmyndigheten berättar om kampen på liv och död under vattenytan – och hur människan påverkar livet där. Kanalbåtarna från Paddan och Lotsen avgår från Stenpiren klockan 13:30, 14:30 och 15:30.

På förmiddagen samma dag, klockan 10:00–11:45, hålls ett seminarium med temat "Levande sjöar, vattendrag och hav – utmaningar för en ny myndighet". Seminariet hålls på Stora Badhusgatan 2 B, Länsstyrelsens stora hörsal. Ta med presslegitimation.

Invigningen sker i samarbete med Västerhavsveckan, som startar samtidigt.

Hela programmet finns på havochvatten.se

För mer information, kontakta Havs- och vattenmyndigheten:

Maud Larsen, kommunikationschef, tfn 070-865 52 10

Kasper Holgers, pressansvarig, tfn 031-743 04 18

Relaterad information