Din sökning *:* gav 138 träffar
-
Havsplaner för Bottniska viken, Östersjön och Västerhavet beslutades av regeringen den 10 februari 2022. En havsplan ger vägledning om användning för de områden som omfattas av havsplanen. Vägledningen används av myndigheter, kommuner och regioner vid planläggning och prövning av anspråk på användning inom havsplaneområdet. Näringsidkare inom havsrelaterade verksamheter och andra berörda har nytta av havsplanerna för ökad förutsägbarhet. Syftet med havsplanerna är att bidra till en långsiktigt hållbar utveckling. Här på webben visas utdrag ur havsplanerna som fungerar som ett komplement till de fullständiga planhandlingarna. Webbsidorna redovisar endast huvuddragen för den övergripande vägledningen och respektive havsplaneområde tillsammans med webbkartan. De fullständiga planhandlingarna finns som PDF. Ladda ned havsplanerna som PDF Nu pågår arbetet med att ta fram förslag till ändrade havsplaner.
-
Havsplanerna vägleder genom både text och plankarta. Några viktiga delar av vägledningen är planernas syfte, vision och mål samt vad användningar och särskild hänsyn som anges i plankartan innebär. Läs mer om den övergripande vägledningen i plandokumentet.
-
Vad kännetecknar Bottniska vikens planområde och hur har vi planerat för havsplaneområdet i stora drag? Här får du en överblick.
-
Vad kännetecknar Östersjöns planområde och hur har vi planerat för havsplaneområdet i stora drag? Här får du en överblick.
-
Vad kännetecknar Västerhavets planområde och hur har vi planerat för havsplaneområdet i stora drag? Här får du en överblick.
-
Geografiska data från HaV för svensk havsplanering
-
Marine spatial plan and impact assessment of the proposal for amended marine spatial plans.
-
Information och vägledningar gällande bland annat badvatten, båtbottenfärg, kalkning och grön infrastruktur.
-
Genom att arbeta med grön infrastruktur kan vi skapa långsiktigt hållbara landskap och vända den negativa trenden med en minskad biologisk mångfald i Sverige.
-
Grön infrastruktur definieras som ekologiskt funktionella nätverk av livsmiljöer och strukturer, naturområden samt anlagda element som utformas, brukas och förvaltas på ett sätt så att biologisk mångfald bevaras och för samhället viktiga ekosystemtjänster främjas i hela landskapet.