Sökresultat
-
Publicerad: 11 februari 2014
Forskning bidrar till ny kunskap om våra miljöproblem och ger oss kunskap om hur vi på bästa sätt förvaltar våra sjöar, vattendrag och hav. Havs- och vattenmyndigheten (HaV) bedriver ingen egen forskning, men vi har behov av forskning och utveckling som kan tillämpas i förvaltningen och initierar därför forskning i samarbete med andra aktörer.
-
Publicerad: 15 oktober 2019
Pilotprojektet bedrivs av Dalslands Miljö- och Energiförbund tillsammans med Vänersborgs kommun. Arbetet bedrivs på Dalboslätten i södra Dalsland i Lillåns avrinningsområde, samt i två angränsande avrinningsområden.
-
Publicerad: 11 februari 2014 • Uppdaterad: 25 januari 2016
Miljöutmaningar kräver innovativa lösningar. Med en bättre och vassare teknik skapas möjligheter att åtgärda, och i bästa fall undvika, miljöproblem.
-
Publicerad: 11 februari 2014 • Uppdaterad: 25 januari 2016
För innovativa miljöteknikprojekt redovisas nedan några möjligheter där det går att söka stöd.
-
Publicerad: 12 november 2019
Projektet arbetar med att främja kommunikation och samarbete mellan olika aktörer, med målet att förbättra den ekologiska statusen i tre vattendrag i Halland.
-
Publicerad: 23 januari 2020
Projektet drivs av Länsstyrelsen i Västerbottens län. Pilotområdet utgörs av Tavelåns avrinningsområde samt delavrinningsområden som rinner direkt till Tavlefjärden.
-
Publicerad: 21 februari 2020
I Tidans avrinningsområde är problemen främst vattenkvalitet och grumlighet. Förutom att minska övergödningen jobbar åtgärdssamordnarna också med att öka landskapets vattenhållande förmåga och buffringskapacitet. Projektet leds av Hushållningssällskapet för Tidans vattenförbund och kommer att pågå fram till slutet av 2023.
-
Publicerad: 19 maj 2020
LEVA-projektet ’Stärkt lokalt samarbete för åtgärder mot övergödningen’ drivs av Hjälmarens Vattenvårdsförbund och samverkansparter är lokala lantbrukare, LRF, Örebro kommun, samt Länsstyrelsen i Örebro län.
-
Publicerad: 13 april 2021
Mälarens vattenvårdsförbund driver ett projekt i Sagåns och Mälarens avrinningsområde med åtgärder för minskad övergödning. Målet är att förbättra vattenkvalitén i Mälaren genom arbete inom dess avrinningsområde i allmänhet och inom Sagåns i synnerhet.
-
Publicerad: 1 december 2016 • Uppdaterad: 26 juni 2019
Svenska kustkommuner har från 2016 till och med 2018 kunnat få bidrag för att stödja och förstärka förberedelser och genomförande av översiktsplanering i havet. Kommunerna sökte bidraget från länsstyrelserna. Projektformen avslutades 2018. Då hade 26 miljoner gått till olika KOMPIS-projekt ute i landet.