Hur ska jag göra partiinformationen tillgänglig om jag inte rapporterat till spårbarhetsystemet innan ägarbytet?
I de fall då rapportering till det centrala IT-systemet ej har skett innan tidpunkten för ägarbytet eller då mottagaren ej är ansluten till det svenska spårbarhetssystemet (det vill säga då mottagaren är en svensk detaljist eller en utländsk aktör) ska avsändaren fysiskt märka partiet och göra all partiinformation tillgänglig för kunden enligt tabellen nedan.
Avsändaren kan också välja att tillföra ytterligare information i den fysiska märkningen utöver detta minimikrav.
Identifikation
ID | Fysisk märkning | Fångad | Odlad |
---|---|---|---|
1 | Identifikationsnummer | Obligatorisk | Obligatorisk |
2 | Leverantör – namn [1] | Obligatorisk | Obligatorisk |
3 | Leverantör – adress [1] | Obligatorisk | Obligatorisk |
[1] Artikel 67.10 i förordning (EU) nr 404/2011 är tillämplig för uppgifterna om leverantörens namn och adress.
Ursprung
ID | Fysisk märkning | Fångad | Odlad |
---|---|---|---|
4 | Produktionsmetod | Obligatorisk | Obligatorisk |
5 | Fiskefartygets distriktsbeteckning. Obligatoriskt för partier som inte består av blandade partier från mer än ett fartyg. | Obligatorisk i vissa fall | Ej tillämpligt |
6 | Fiskefartygets namn. Obligatoriskt för partier som inte består av blandade partier från mer än ett fartyg. | Obligatorisk i vissa fall | Ej tillämpligt |
7 | Flera fartyg. Obligatoriskt för partier som består av blandade partier från mer än ett fartyg. | Obligatorisk i vissa fall | Ej tillämpligt |
8 | Vattenbruksanläggningens namn | Ej tillämpligt | Obligatorisk |
Produkt
ID | Fysisk märkning | Fångad | Odlad |
---|---|---|---|
9 | Art – FAO:s trebokstavskod | Obligatorisk | Obligatorisk |
10 | Art – handelsbeteckning | Obligatorisk | Obligatorisk |
11 | Art – vetenskapligt namn | Obligatorisk | Obligatorisk |
12 | Minsta referensstorlek för bevarande | Obligatorisk | Ej tillämpligt |
13 | Nettovikt, kg | Obligatorisk | Obligatorisk |
14 | Antal individer. Anges för ursprungspartier av lax. | Obligatorisk i vissa fall | Ej tillämpligt |
15 | Fångstdatum/-period | Obligatorisk | Ej tillämpligt |
16 | Produktionsdatum | Ej tillämpligt | Obligatorisk |
17 | Fångstområde | Obligatorisk | Ej tillämpligt |
18 | Dominerande fångstområde. Obligatoriskt för partier som består av blandade partier från mer än ett fångstområde enligt definitionen i artikel 38.1.a förordning (EU) nr 1379/2013. | Obligatorisk i vissa fall | Ej tillämpligt |
19 | Ekonomisk zon. Obligatorisk för ursprungspartier som består av reglerade arter där artikel 67.13. a i förordning (EU) nr 404/2011 är tillämplig. | Obligatorisk | Ej tillämpligt |
20 | Produktionsområde | Ej tillämpligt | Obligatorisk |
21 | Dominerande produktionsområde. Obligatoriskt för partier som består av blandade partier från mer än ett produktionsområde enligt definitionen i artikel 38.1.c i förordning (EU) nr 1379/2013. | Ej tillämpligt | Obligatorisk i vissa fall |
22 | Fiskeredskap – kategori | Obligatorisk | Ej tillämpligt |
23 | Upptinad. Om partiet tidigare varit fryst. | Obligatorisk i vissa fall | Obligatorisk i vissa fall |
24 | Datum för minsta hållbarhet. När artikel 35.1. e i förordning (EU) nr 1379/2013 är tillämplig. | Obligatorisk i vissa fall | Obligatorisk i vissa fall |