Din sökning *:* gav 74 träffar
-
Publicerad: 24 januari 2025
Var finns de tre olika sälarterna i våra vatten? Har populationerna ökat eller minskat? Vilka ekonomiska konsekvenser har sälskador på fisket? Vilken roll har sälar i ekosystemet? I en färsk rapport presenterar Havs- och vattenmyndigheten på uppdrag av regeringen nytt kunskapsunderlag som ger svar på dessa frågor.
-
Publicerad: 21 januari 2025
Nya havsplaner bäddar för kraftigt ökad elproduktion från havsbaserad vindkraft. Efter en omfattande planeringsprocess har Havs- och vattenmyndigheten lämnat förslaget till regeringen för beslut.
-
Publicerad: 19 december 2024
Ett nytt digitalt verktyg gör det enklare att utforska bedömningen av havsmiljöns status.
-
Publicerad: 19 december 2024
Havs- och vattenmyndigheten, HaV, ger 25 miljoner kronor till landets länsstyrelser. Satsningen ska snabba på takten i arbetet med att restaurera viktiga vattenmiljöer.
-
Publicerad: 18 december 2024
Havs- och vattenmyndigheten önskar synpunkter på förslag till föreskrifter och konsekvensutredning om förslag till utflyttad trålgräns i Östersjön som nu skickats ut på remiss. Senaste dag att svara på remissen är den 14 januari 2025.
-
Publicerad: 18 december 2024
I november upptäckte David Kindgren Bartholdsson, naturvårdshandläggare i Kumla, den EU-listade invasiva främmande arten storslinga (Myriophyllum aquaticum) i Säbylundssjön utanför Kumla, det är det första fyndet av arten i Sverige.
-
Publicerad: 13 december 2024
Tio forskningsprojekt får dela på cirka 40 miljoner kronor för att öka kunskapen inom området ekosystembaserad akvatisk förvaltning.
-
Publicerad: 12 december 2024
Mer fiske av gråsej och marulk. Mindre av torsk och kummel, och oförändrad nivå för havskräfta. Nu har EU:s fiskeministrar kommit överens om kvoterna för Västerhavet under 2025.
-
Publicerad: 4 december 2024
Sveriges dricksvatten har god kvalitet. Men för att ytterligare säkra tillgång och leverans av rent vatten behövs resurser och uppdrag avseende analyser, samlad dricksvattendata och förmåga att hantera miljögifter. Det skriver 15 myndigheter, däribland Havs- och vattenmyndigheten, och organisationer i en rapport till regeringen.
-
Publicerad: 28 november 2024
I november 2024 rapporterades för första gången en lysmanet, Pelagia noctiluca , i svenska vatten. Rapporten kom via Havs och Vattenmyndighetens inrapporteringsfunktion rappen.nu