Övriga frågor om EFR

Hitta på sidan

Få svar på övriga vanliga funktioner i appen.

Instruktion

Här kan du få svar på övriga frågor och beskrivning om övriga/generella funktioner i appen.

Navigering i appen

Du navigerar i appen genom att förflytta dig mellan olika avsnitt som finns i flikmenyn längst ner

Du kan när som helst hoppa mellan de olika vyerna och komma tillbaka till momentet du var på när du bytte vy. För att navigera dig fram och tillbaka i appen använder du dig av appens knappar med "nästa" eller "tillbaka". Allt du fyller i sparas automatiskt när du lämnar ett fält eller en vy, ingen sparaknapp behövs.

För att komma till appens startskärm ("Fiskerapporter" så kan du när när som helst, trycka på den lilla vita "vågen" längst upp i huvudet (bredvid där det står "Fångstrapportering".

Validering/feedback i appen

Appen har en inbyggd validering som talar om för dig vad som behöver fyllas i och vad som eventuellt saknas eller är felaktigt ifyllt. Detta visas genomgående i appen där det märks ut i orange text "Uppgifter saknas".

Om uppmaningen syns innebär det att det på sidan finns obligatoriska uppgifter som inte är ifyllda eller är felaktiga. De obligatoriska fälten märks ut med en röd *asterisk.

Om du missat något obligatoriskt fält kommer du bli uppmanad och guidad fram till fältet genom hela appen. Har du inte fyllt i alla dessa kommer du inte att kunna skicka in din rapport till HaV.

"Ladda om" knappen

Knappen "Ladda om" är en tillfällig lösning för att hämta in den senaste informationen/datan till appen. Inom snar framtid kommer detta ske automatiskt men fram tills dess behöver du manuellt trycka på "ladda om" för att få in den senaste informationen/meddelandena i appen. Detta behöver endast göras då du redan är inloggad i appen. Om du loggat ut och loggat in igen laddads appen in automatiskt.

"Spara ikonen" (Molnet)

Appen sparar alla dina uppgifter automatiskt så länge du är online. Symbolen är till för att visa dig att detta sker. Oftast går det så fort så man hinner inte se det men den visar "sparar" och "sparat" när du fyller i ett fält. Om appen är offline kommer symbolen berätta för dig att de uppgifter du knappar in endast sparas lokalt i din telefon tills dess att du har uppkoppling igen.

Vanliga frågor och svar

Publicerad: 2022-03-02
Uppdaterad: 2022-03-04
Sidansvarig: Webbredaktion