Övriga frågor om EFR

Hitta på sidan

Här kan du få svar på övriga frågor och beskrivning om övriga/generella funktioner i e-tjänsten.

Navigering i appen

Du navigerar i appen genom att förflytta dig mellan olika avsnitt som finns i flikmenyn längst ner

Fiskerapporter, Mina uppgifter, Meddelanden, Hjälp/Info.

Du kan när som helst gå mellan de olika vyerna och komma tillbaka till momentet du var på innan du bytte vy. För att navigera dig fram och tillbaka i EFR använder du dig av e-tjänstens knappar med "Nästa" eller med knappen längst upp till vänster där namnet på föregående sida visas tillsammans med en liten pil.

Allt du fyller i sparas automatiskt när du lämnar ett fält eller en vy, ingen sparaknapp behövs. Navigeringen utgår ifrån att du tar dig framåt/inåt i applikationen för att fylla i uppgifter sida för sida. När du fyllt i en sida klickar du på knappen med pilen till vänster, där namnet på föregående sida visas, för att komma till nästa moment och till sist tillbaka till huvudsidan av rapporten. Det kan kännas lite ovant att ”gå tillbaka” när man vill ta sig framåt, men appen är byggd så för att få ut mest av alla vyer och för en snabb navigering.

 En annan symbol du kommer mötas av är den lilla pilen som finns på till exempel en knapp för art eller redskap. Den visar att det finns mer att göra på nästa sida. Tryck på pilen för att komma vidare till nästa vy.

 För att komma till EFR:s startskärm "Fiskerapporter" ikonen för Fiskerapporter längst ner till vänster.

Validering/feedback

E-tjänsten har en inbyggd validering som talar om för dig vad du behöver fylla i och vad som eventuellt saknas eller är felaktigt ifyllt. Detta visas genomgående med orange text "Uppgifter saknas".

Om uppmaningen syns innebär det att det på sidan finns obligatoriska uppgifter som inte är ifyllda eller är felaktiga. De obligatoriska fälten märks ut med en röd *asterisk.

Om du missat något obligatoriskt fält behöver du fylla i det och blir guidad fram till fältet genom hela rapporten. Alla obligatoriska fält måste vara korrekt ifyllda, annars kommer du inte kunna skicka in din fiskerapport till HaV.

"Ladda om" – knappen

I de allra flesta fall laddas EFR om automatiskt och du får automatiskt alltid den senaste informationen i din applikation. Men i vissa fall kan det ha ”fastnat på vägen” och du kan behöva trycka på kan knappen "Ladda om". Du kan märka detta om du till exempel varit i kontakt med FMC för att få en ändring utförd och det dröjer innan du ser ändringen i din applikation.

"Spara ikonen" (Molnet)

EFR sparar alla dina uppgifter automatiskt så länge du är online. Symbolen är till för att visa dig att detta sker. Oftast går det så fort att man hinner inte se det, men appen visar "sparar" och "sparat" när du fyller i ett fält. Om appen är offline kommer symbolen berätta för dig att de uppgifter du knappar in endast sparas lokalt i din telefon till dess att du har uppkoppling igen.

Ny version av EFR

EFR utvecklas ständigt med nya och förbättrade funktioner för din rapportering. När det kommer ut en ny version kommer det en orange markering med en länk ”Klicka här för att hämta”. När du klickar på länken kommer den nya versionen att laddas in automatiskt.

Vanliga frågor och svar

Publicerad: 2022-03-02
Uppdaterad: 2022-03-04
Sidansvarig: Webbredaktion