Meddelanden

Hitta på sidan

Meddelanden är information som EFR skickar ut till dig automatiskt. Lär dig mer om de olika meddelandetyperna.

Gör så här

”Meddelanden” når du genom att klicka på fliken "Meddelanden" som du hittar längst ner i EFR. Ett meddelande skickas ut automatiskt efter en händelse, men om EFR är i offline-läge får du meddelandet först när du är online igen.

  • Ett meddelande är en kort sammanfattning där det nyaste meddelandet syns överst i listan. Ett oläst meddelande har en blå prick framför rubriken. Ikonen för meddelandevyn visar alltid antal olästa meddelanden med en siffra.
  • Den blåa pricken försvinner när du läst ett meddelande och meddelandet flyttas till "Tidigare lästa meddelanden i datumordning".
  • För mer och fördjupad information, klicka på ett meddelande. Tryck på ”Meddelanden" för att backa tillbaka till listan med alla meddelanden.
illustration av efr appFörstora bilden

Klicka för större bild

Olika meddelandetyper

EFR Påminnelse

  • En påminnelse skickas ut till dig som fiskare när det är 5 månader (150 dagar), 2 månader (60 dagar), 1 månad (30 dagar) och 1 dag kvar tills din fiskelicens löper ut. Systemet känner av om licensen är förnyad och då får du ingen påminnelse.

EFR Bekräftelse

Du får bekräftelse om:

  • Du har deltagit i ett samfiske. Svara på meddelandet med att bekräfta om informationen om samfiske stämmer.
  • Du skickat in en begäran om annullering av en förhandsanmälan.

EFR Information om ändring

  • Du får ett ändringsmeddelande om HaV har gjort en ändring i en inskickad fiskerapport eller i en förhandsanmälan. Ändringen sker alltid i dialog med dig och visas för att båda parter ska ha samma information. Du kan i meddelandet alltid se vilken uppgift som ändrats med före/efter värde. Ändringen slår även igenom så du kan se den i din inskickade fiskerapport eller i den inskickade förhandsanmälan. Om du inte tycker ändringen stämmer överens med det ni kommit överterms om via telefon, kontakta då FMC per telefon 0771-10 15 00 direkt för att få det korrigerat.

Vanliga frågor och svar

Publicerad: 2022-03-02
Uppdaterad: 2022-03-04
Sidansvarig: Webbredaktion