Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Havs- och vattenforum

Havs- och vattenforum 2019

Den 4-5 juni arrangerar vi för sjunde gången i rad eventet Havs- och vattenforum på Eriksberg i Göteborg.

Publik tittar mot scen. På skärmar intill scenen syns texten Välkommer till Havs- och vattenforum 2018.

Generaldirektör Jakob Granit inviger 2018 års forum. Foto: Natalie Greppi.

Ladda ner

Omslag.

Tider

Den 4 juni kl. 9.00- 17.00 (registrering 09.00) Den 5 juni kl. 9.00- 14.00.

Se hela programmet.

Hitta hit

Havs- och vattenforum hålls i Eriksbergshallen, Hotell 11
(Maskingatan 11, Göteborg).

Du tar dig smidigt till Eriksberg med kollektivtrafik från centrala Göteborg. På Västtrafiks hemsida hittar du allt om att åka kollektivt i Göteborg.

Västtrafik har en app för reseplanering som du kan ladda ned. Biljett kan betalas med kort eller kontant i automat ombord, eller förköpas. SMS funkar om du föranmält dig på Västtrafiks hemsida.

Buss 16 eller 58

Busshållplatsen närmast Eriksbergshallen heter Eriksbergsmotet. Dit kan du ta både buss 16 (mot Eketrägatan) och buss 58 (mot Västra Eriksberg).

Färja

Den vackraste turen får du om du tar båten. Hållplatserna nära centrum heter Lilla Bommens hamn och Stenpiren. Stig av vid Eriksbergs Färjeläge.

Tema klimatförändringar

Temat i år är anpassning till klimatförändringar. Forumet pågår under två dagar och tar upp ett brett spann av frågor, bland annat vattenkraft, hållbart nyttjande, övergödning och vattenkvalitet.

Konferensen syftar till att öka kunskapen om HaV:s verksamhetsområde, utbyta idéer kring de aktuella frågorna och hitta möjligheter att planera för förändringar och lösningar.

HaV:s generaldirektör Jakob Granit inleder och klimat- och miljöminister Isabella Lövin deltar. Dessutom kommer Markku Rummukainen, professor i klimatologi vid Lunds universitet, Åsa Sjöström från SMHI och Sportfiskarna. På scen står medlemmar från bandet Weeping Willows i en ny roll – samtal om klimatfrågor.

Dessutom intressanta projekt och spännande workshops som visar på och ger förutsättningar för ökat samarbete och samverkan, tillit och öppenhet.

Vi delar ut vattenpriset Sjöstjärnan och inviger samverkansprojektet ”Övergödning”. Äntligen får vi veta namnet på projektet och vem den lyckliga vinnaren i namntävlingen är.

Middag med underhållning av Göteborgsbandet Pretty Charming.

Fotografering

Vi kommer att ha en fotograf på plats för att föreviga konferensen. Dessa bilder kan komma att spridas i olika kanaler, exempelvis på Havs- och vattenmyndighetens hemsida och i sociala medier. Meddela oss på havochvatten@meetagain.se om du inte vill synas på dessa.

Träffa HaV

Anmälan till Havs- och vattenforum stängde den 30 maj. I vår kalender kan du hitta andra evenemang där medarbetare från HaV deltar.

En mötesplats för alla

Havs- och vattenforum är en mötesplats för alla som jobbar med hav och vatten. För dig som är verksam inom jordbruk, innovation, skogsbruk, fiske, energi, VA, sjöfart eller fysisk planering. Du är en viktig samarbetspartner för oss, oavsett om du är tjänsteman, forskare, branschföreträdare eller om du jobbar i en ideell förening, är politiker eller beslutsfattare. 

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Havs- och vattenforum