Sökresultat
-
Publicerad: 5 november 2019 • Uppdaterad: 8 februari 2024
Du kan söka bidrag för åtgärder som främjar fiskevården, exempelvis fisketillsyn eller utsättning av fisk. Ansökan skickas till länsstyrelsen i det län där projektet ska genomföras. Här hittar du information om fiskevårdsbidrag och om hur du söker medel.
-
Publicerad: 30 juni 2015
En sammanställning och funktionsbedömning har gjorts av 162 naturliknande fiskvägar i södra Sverige. Flödet som passerade genom fiskvägen visade sig vara den viktigaste variabeln för en god funktion hos fiskvägen.
-
Publicerad: 19 september 2016
Rapporten ger en detaljerad vägledning för restaurering av ålgräs och tar upp alla viktiga steg i restaureringsprocessen, från utvärdering och val av lokaler, samråd och tillstånd, skörd och plantering, till övervakning och utvärdering av resultaten.
-
Publicerad: 19 september 2016
Rapporten ger en bakgrund och beskrivning av den ekologiska och rättsliga situationen för förvaltning av ålgräs i Sverige idag.
-
Publicerad: 10 december 2021 • Uppdaterad: 22 maj 2024
Denna rapport syftar till att ge en förhållandevis detaljerad översikt över erfarenheter av ekologisk restaurering i kust- och havsmiljö, med särskilt fokus på svenska ekosystem.
-
Publicerad: 12 april 2022 • Uppdaterad: 10 mars 2023
HaV arbetar för att återställa miljön till ett stadium som det har sett ut tidigare. Vi ger bidrag till åtgärder och sammanställer rapporter om restaurering i både söt- och saltvatten.
-
Publicerad: 3 februari 2025
Här beskrivs vad man behöver tänka på när man utformar och anlägger en fiskpassagelösning.
-
Publicerad: 21 augusti 2023
Projektet finansierades av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.
-
Publicerad: 7 september 2022
Rapporten har tagits fram av Länsstyrelsen Östergötland på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. Innehållet bygger på nationell och internationell kunskap inom fluvial geomorfologi och vattendragsrestaurering.
-
Publicerad: 16 april 2021
Rapporten Fysisk restaurering av akvatiska miljöer – vattendrag och sjöar med kantzon och våtmarker, har finansierats av HaV. Den är tänkt att fungera som kunskapskälla, idébank och inspiration för hur man kan återställa och förbättra de vatten som är negativt påverkade av mänskliga aktiviteter.