Sökresultat
-
Publicerad: 8 juli 2015
Det finns en mängd regler om hur fiskeredskap som används i havet och i fyra av de stora sjöarna ska märkas ut.
-
Tabellen visar registrerat svenskt fiske i anvisade kvoter och uppdateras med en dags fördröjning. Kvantiteter i ton förutom för lax (SAL) där kvantiteten är angiven i antal.
-
Publicerad: 26 november 2013 • Uppdaterad: 4 februari 2020
Abborren ( Perca fluviatilis ) finns allmänt över hela Sverige med undantag för fjällregionen. Den förekommer i kustområdet i hela Östersjön och Bottniska viken.
-
Publicerad: 28 juni 2024
Atlantstör ( Acipenser oxyrhinchus ) är en nordamerikansk art som för cirka 6000 år sedan invandrade till Europa och etablerade sig i floder kring Nordsjön och i Östersjön.
-
Publicerad: 12 februari 2014 • Uppdaterad: 13 februari 2018
Gäddan ( Esox lucius ) förekommer allmänt i sjöar över hela landet med undantag för högt belägna fjällvatten. I Östersjön, inklusive Bottniska viken, finns gäddan i främst skärgårdsmiljöer. Längs västkusten kan arten förekomma i åmynningar, men påträffas bara undantagsvis i saltvatten.
-
Publicerad: 12 februari 2014 • Uppdaterad: 30 juli 2019
Gösen ( Sander lucioperca ) förekommer allmänt i Vänerns, Hjälmarens och Mälarens vattensystem och i främst grunda, näringsrika sjöar i södra Sverige. I Östersjön är den allmän i innerskärgårdar från Östergötland till Uppland, men förekommer ända upp till Norrbotten.
-
Publicerad: 20 oktober 2014 • Uppdaterad: 4 februari 2020
Hummer (Homarus gammarus) lever på 10–30 meters djup på klippbotten eller algbevuxna steniga bottnar. Längs svenska kusten förekommer hummer i Skagerrak, Kattegatt och norra delen av Öresund.
-
Publicerad: 12 februari 2014 • Uppdaterad: 4 februari 2020
I svenska vatten förekommer krabban ( Cancer pagurus ) i Kattegatt, Skagerrak och norra Öresund. Det sker i dag inga undersökningar av krabbans beståndsstatus, men loggboksdata och intervjuer med fiskare tyder på att beståndet ligger på en relativt hög nivå.
-
Publicerad: 24 augusti 2020
Det är viktigt att skilja på främmande arter och invasiva främmande arter. Främmande arter sprids med människans hjälp utanför sina naturliga livsmiljöer. I sina nya miljöer kan de bli harmlösa, eller orsaka stor skada och i så fall klassas de som invasiva.
-
Publicerad: 25 november 2013 • Uppdaterad: 5 mars 2025
Här finns anvisningar för hur du fyller i vissa blanketter och manualer för program. Vilka uppgifter som ska lämnas framgår av EU:s regelverk och våra nationella föreskrifter.