Elektronisk fångstrapportering (EFR)

EFR är HaV:s nya system för fångstrapportering som på sikt kommer att ersätta alla rapporteringssätt för fiske som finns idag. EFR stödjer i dagsläget rapportering för havs/kustnära fiske och sötvattensfiske samt elektronisk förhandsanmälan för lax i Östersjön och i sötvatten.

Nyheter om EFR e-tjänst

 • 2022-11-28

  Föreskrifterna innebär att alla som omfattas av krav på att redovisa sitt fiske i kustfiskejournal, i sötvattensjournal eller fångstrapport för inlandsfiske, ska registrera och rapportera sina uppgifter elektroniskt i HaV:s nya fångstrapporteringssystem (EFR). 

 • 2022-09-29

  Nu kan du tycka till kring två förslag om elektronisk rapportering för kustfiskejournal, sötvattensjournal samt fångstrapport för inlandsfiske.

 • 2022-02-28

  Den 15 mars lanserar Havs- och vattenmyndigheten (HaV) det nya systemet för elektronisk fångstrapportering (EFR) för yrkesfisket. EFR är främst anpassat till mobil rapportering via en smart telefon eller surfplatta. Först ut att använda det nya fångstrapporteringssystemet blir fiskare som idag har krav på att rapportera lax och makrill i elektronisk kustfiskejournal.

Mina sidor för yrkesfiskare byter namn

E-tjänsten byter namn till Mitt fiske

Redovisar du ditt kustfiske i EFR har du nu också tillgång till e-tjänsten Mitt fiske. Där kan du som kustfiskare eller sötvattensfiskare göra olika sammanställningar av inrapporterade uppgifter som du sen kan skriva ut eller exportera till Excel. När du loggar in på HaV:s hemsida kan du välja den länk som passar ditt fiske:

 • Mitt fiske - Kust
 • Mitt fiske - Sötvatten

Läs mer Mina sidor

Undantag från elektronisk rapportering

Om du av särskilda skäl inte kan rapportera elektroniskt kontakta FMC på 0771-10 15 00

logga in i efr verklig rapporteringFörstora bilden

Klicka för större bild.

Hitta till EFR

Du som tidigare rapporterat på blankett i kustfiskejournal, sötvattensjournal eller inlandsrapporten loggar in i e-tjänsten med e-legitimation.

Öppna EFR genom att klicka på länken https://efr.havochvatten.se/ eller genom att läsa av QR-koden med kameran i din mobiltelefon och där klicka på länken.

Ytterligare instruktioner om hur du kommer i gång med EFR

Driftinformation

Inga störningar finns rapporterade.