Elektronisk fångstrapportering (EFR)

EFR är HaV:s nya system för fångstrapportering som på sikt kommer att ersätta alla rapporteringssätt för fiske som finns idag. EFR stödjer i dagsläget rapportering för havs/kustnära fiske och sötvattensfiske samt elektronisk förhandsanmälan för lax i Östersjön och i sötvatten.

Nyheter om EFR e-tjänst

 • 2023-01-23

  På tisdag den 24:e januari mellan kl. 12:00-14:00 utför vi systemunderhåll. Det kan därför förekomma störningar på vissa e-tjänster.

 • 2022-12-09

  På onsdag den 14:e december mellan kl. 12:00-14:00 utför vi systemunderhåll. Det kan därför förekomma störningar på vissa e-tjänster.

 • 2022-11-28

  Föreskrifterna innebär att alla som omfattas av krav på att redovisa sitt fiske i kustfiskejournal, i sötvattensjournal eller fångstrapport för inlandsfiske, ska registrera och rapportera sina uppgifter elektroniskt i HaV:s nya fångstrapporteringssystem (EFR). 

 • 2022-09-29

  Nu kan du tycka till kring två förslag om elektronisk rapportering för kustfiskejournal, sötvattensjournal samt fångstrapport för inlandsfiske.

 • 2022-02-28

  Den 15 mars lanserar Havs- och vattenmyndigheten (HaV) det nya systemet för elektronisk fångstrapportering (EFR) för yrkesfisket. EFR är främst anpassat till mobil rapportering via en smart telefon eller surfplatta. Först ut att använda det nya fångstrapporteringssystemet blir fiskare som idag har krav på att rapportera lax och makrill i elektronisk kustfiskejournal.

Mina sidor för yrkesfiskare

Redovisar du ditt kustfiske i EFR har du nu också tillgång till e-tjänsten Mina sidor för yrkesfiskare. E-tjänsten har anpassats så att även kustfisket kan se och skriva ut sammanställningar av fångster per månad. Förutom fångstrapporteringen finns även uppgifter om samfiske, dagar till sjöss och inrapporterade rovdjursskador.

Läs mer Mina sidor

Undantag från elektronisk rapportering

Om du av särskilda skäl inte kan rapportera elektroniskt kontakta FMC på 0771-10 15 00

logga in i efr verklig rapportering

Klicka för större bild.

Hitta till EFR

Du som tidigare rapporterat på blankett i kustfiskejournal, sötvattensjournal eller inlandsrapporten loggar in i e-tjänsten med e-legitimation.

Öppna EFR genom att klicka på länken https://efr.havochvatten.se/ eller genom att läsa av QR-koden med kameran i din mobiltelefon och där klicka på länken.

Ytterligare instruktioner om hur du kommer i gång med EFR

Driftinformation

Inga störningar rapporterade