Elektronisk fångstrapportering (EFR)

EFR är HaV:s nya system för fångstrapportering som på sikt kommer att ersätta alla rapporteringssätt för fiske som finns idag. EFR stödjer i dagsläget rapportering för havs/kustnära fiske och sötvattensfiske samt elektronisk förhandsanmälan för lax i Östersjön och i sötvatten.

logga in i efr verklig rapportering

Klicka för större bild.

Hitta till EFR

Du som tidigare rapporterat på blankett i kustfiskejournal, sötvattensjournal eller inlandsrapporten loggar in i e-tjänsten med e-legitimation.

Öppna EFR genom att klicka på länken https://efr.havochvatten.se/ eller genom att läsa av QR-koden med kameran i din mobiltelefon och där klicka på länken.

Ytterligare instruktioner om hur du kommer i gång med EFR

Snabbguide EFR

Som ett komplement till vår användarguide finns det två broschyrer/snabbguider i PDF-format att läsa eller ladda ner via länkarna nedan:

Kom igång med EFR - För fiske i havet Pdf, 2.3 MB.
Kom igång med EFR - sötvattensfiske Pdf, 2.3 MB.

Mina sidor för yrkesfiskare

Redovisar du ditt kustfiske i EFR har du nu också tillgång till e-tjänsten Mina sidor för yrkesfiskare. E-tjänsten har anpassats så att även kustfisket kan se och skriva ut sammanställningar av fångster per månad. Förutom fångstrapporteringen finns även uppgifter om samfiske, dagar till sjöss och inrapporterade rovdjursskador.

Läs mer Mina sidor

Undantag från elektronisk rapportering

Om du av särskilda skäl inte kan rapportera elektroniskt kontakta FMC på 0771-10 15 00

Driftinformation

Inga störningar rapporterade