Information om nya versioner av vCatch och pappersloggboken

Den 1 januari 2017 träder nya redovisningsregler i kraft som en följd av landningsskyldigheten. Reglerna innebär att nya koder ska användas för att beskriva detaljer om fångster och utkast. Här hittar du information om hur du fyller i loggboken.

Ny version av vCatch

En ny uppdatering av vCatch finns tillgänglig från och med den 15 december 2016 och är obligatorisk för alla som för e-loggbok. Om uppdatering inte sker senast den 1 januari 2017 uppfyller du inte kraven för rapportering av landningsskyldigheten.
Så här redoviserar du landningsskyldigheten i vCatch 4.1.1.

Nya Pappersloggboken

Den främsta nyheten i pappersloggboken är att koderna som beskriver fångst och typ av utkast är förtryckta på loggbladen. Du markerar relevant kod genom att ringa in den. Det finns också andra, lite mindre, nyheter på loggbladet, till exempel att det är tydligare var tid för utsättning och upptagning av redskap ska anges.
Så här redoviserar du landningsskyldigheten i Pappersloggboken

Träffa oss på Öppet hus

Vi förstår att det kan finnas funderingar kring detta och vill gärna hjälpa dig att göra rätt. Vi bjuder därför in dig till öppet hus i Göteborg, Kungshamn och Simrishamn. Här kan du se vilka tider du kan träffa oss.

Publicerad: 2016-12-12
Sidansvarig: Webbredaktion